•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prvi trejler za HBO-ov Lovecraft Country prepun je čudovišta

Priče HP Lovecraft-a pune su čudnih i paranormalnih bića koja utiču na delove svakodnevnog života. Na osnovu prvog trejlera, to je upravo ono što možemo da očekujemo od nove HBO serije Lovecraft Country, takođe.

Serija, zasnovana na istoimenom romanu Matt Ruff-a iz 2016. godine, prati Atticus Turner-a (Jonathan Majors), crnog veterana Drugog svetskog rata i posvećenog naučnika, čijeg oca otima amsteriozni kult nazvan Order of the Ancient Dawn. Kultno sedište i tamo gde čuvaju Turner-ovog oca, nalazi se u dubokoj šumi ruralne Nove Engleske, u mestu poznatom kao Lovecraft Country.

Sama knjiga ovu priču stavlјa zajedno sa nekoliko drugih vinjeta koje prate razne prijatelјe i porodicu Atticus-a. Sve ove priče stoje same po sebi kao svojevrsnu antologiju, a istovremeno se vežu u veću misteriju Order of the Ancient Dawn i ono što žele sa Atticus-om i njegovom porodicom. Trejler seče trenutke nekoliko vinjeta knjige i tizuje neke natprirodne horore zbog kojih Ruff-ov roman oduševlјava.

Ali u Lovecraft Country-u postoji više od onosvetskog zla. Iako se knjiga bavi istim neobičnostima i ekstra-dimenzionalnim čudovištima kao što je to činilo Lovecraft-ovo originalno delo, ona takođe okreće tešku i uznemirujuću ostavštinu autora na njegovu glavu.

Sam Lovecraft je bio izuzetan rasista i antisemit u njegovom ličnom životu, i ti osećaji prožimali su se velikim delom njegovog pisanja. Ruff-ov roman uvlači tu zaostavštinu u priču i direktno je upoređuje sa američkom rasističkom istorijom, posebno oko južne Jim Crow ere. Ova vrsta slojeva pada upravo u komandni centar jednog od izvršnih producenata emisije, Us i Get Out režisera Jordan Peele-a.

Peele-u se pridružuje J.J. Abrams, koji će ujedno biti i izvršni producent i kreator serije Misha Greene (Underground). Lovecraft Country će debitovati na HBO-u ovog avgusta.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...