•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Prvi put u istoriji korejski film kandidat za "Oscara"

Prvi put u istoriji jedan korejski film visoko se kotira kao kandidat za "Oscara". Ovo ostvarenje našlo se na trećem mestu favorita, odmah iza "Irca" Martina Skorsezea i "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina. Film "Parazit" režisera Bong Džun-Hoa već je zaradio 130 miliona dolara u svetskim bioskopima.

Na predstojećem Filmskom festivalu u Roterdamu biće prikazan u crno-beloj verziji, što je takođe bila jedna od prvih Džun-Hoovih ideja. Slično je napravio i s trilerom "Majka", kojeg je prvo snimio u boji, da bi ga posle pretvorio u crno-beli film.

Četvoročlana porodica Ki-Taeka je bliska, ali nezaposlena; pred njima je mračna budućnost. Sina Ki-Wooa preporučuje njegov prijatelj, student na prestižnom univerzitetu, za dobro plaćeni posao podučavanja, te se nada da će tako imati redovne prihode. Sa svim očekivanjima svoje porodice, Ki-Woo odlazi na intervju. Stigavši u kuću gospodina Parka, vlasnika globalne IT kompanije, Ki-Woo susreće njegovu suprugu Yeon-Kia, lepu mladu damu. Ali nakon prvog susreta između dve porodice, uslediće nezaustavljivi niz nezgoda…

Nakon "Sećanja na ubistvo", prvog filma Bong Džun-Hoa, "Parazit" je najbolji dokaz da je Azija dobila važnog umetnika.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila