•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Project X (1968)

Filmu bi možda bolje pristajao naslov "Biološka tempirana bomba" - sudeći po izvrsnom zapletu na kome se temelji.
Radnja se zbiva 2118. godine, kada se iz Azije vraća u Ameriku špijun koji nosi poruku da se sprema skori krah Zapadnog sveta, ali kako će do te pošasti doći - to ostaje zaptiveno u njegovoj podsvesti. Da bi se tajna oslobodila, naučnici špijunu grade novu ličnost (pljačkaša banaka iz sezdesetih godina ovog veka) i stvaraju mu prikladan kontekst - i na kraju se ispostavlja da je u njegovom mozgu implementirana jedna pogubna klica, kadra da satre ceo kontinent pre nego što za nju bude pronađeno neko protivdejstvo.
Veoma uzbudljiv film - tako da je uistinu šteta što je opterećen nepotrebnim ideološkim predrasudama. Inače, scenario je rađen prema motivima romana Leslija Parnela Dejvisa Veštački čovek.

Žanr:misterija, sf
Godina:1968
Reziser:William Castle
Scenario:Leslie P. Davies, Edmund Morris
Uloge:Christopher George, Greta Baldwin, Henry Jones
Studio:William Castle Productions
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:97 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu