•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Preminula glumica Helen McCrory

Britanska glumica Helen McCrory, poznata po ulogama u filmovima o Harry Potteru, u "Skyfallu" o James Bondu i seriji "Peaky Blinders", preminula je u 52. godini nakon borbe s karcinomom.

Informaciju o smrti potvrdio je njen suprug glumac Damian Lewis na Twitteru.

"Slomljena srca javljam da je nakon herojske borbe s karcinomom, prelepa i snažna žena Helen McCrory mirno umrla u svome domu, okružena ljubavlju porodice i prijatelja. Umrla je onako kako je i živela - neustrašivo. Bog zna koliko smo je voleli i koliko smo bili sretni što je imamo u svojim životima", napisao je, između ostalog, Lewis.

Književnica JK Rowling i autorka Harry Pottera kazala je da je vest o smrti glumice McCrory posebno potresla.
McCrory je u seriji o gangsterima "Peaky Blinders" glumila Polly Gray, u filmovima o Harryju Potteru portretirala je Narcissu Malfoy.

Mnogi je pamte i po ulozi Cherie Blair, supruge britanskog premijera Tony Blaira u filmu "Kraljica", a glumila je i u filmu "Skyfall" o Jamesu Bondu.

McCrory je dobitnica brojnih filmskih i televizijskih nagrada, a iza nje je ostalo dvoje dece koje je dobila sa suprugom Lewisom, poznatom po ulozi u seriji "Domovina" za kojeg se udala 2007. godine.

McCrory je rođena u Paddingtonu u Londonu, majka joj je Velšanka, a otac Škot te je bila najstarija od troje dece, piše BBC.

Školovala se u Hertfordshireu, potom provela godinu u Italiji, nakon čega se vratila u London i studirala glumu. Ona i Lewis zaljubili su se 2003. kad su glumili u predstavi "Five Gold Rings" u pozorištu Almeida u Londonu.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu