•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Premijera filma PISMA IZ VENECIJE, sutra Cineplexx UŠĆE u 20h

Premijera ekranizacije klasične novele Henrija Džejmsa „Pisma iz Venecije“ zakazana je za sutra u 20h u bioskopu Cineplexx UŠĆE Shopping Centre. Glave uloge u filmskoj adaptaciji romana objavljenog 1888. godine tumače: Džonatan Ris Mejers, Džoeli Ričardson i Vanesa Redgrejv, a reditelj je Džulijan Landej.

Džonatan Ris Mejers, poznat našoj publici po ulogama u serijama Vikinzi i Tjudorovi prvi put je glumio sa Vanesom Redgrejv: “Sa Džoeli Ričardson, koja igra Tinu, sam ranije već radio. Bio sam veoma uzbuđen kada sam čuo da ću raditi sa velikom Vanesom Redgrejv, koja glumi Džulijanu Borderu. Smatram da je ona jedna od najpoznatijih svetskih glumica, i bilo je divno imati je na setu. Ona donosi određenu vrstu dostojanstva i ulozi i produkciji. Scenario mi je dao priliku da istražim vrstu privrženosti koja opseda čoveka, na način koji obuhvata i književnu i kinematografsku interpretaciju.”

Samoj Vanesi je posebno drago što je snimila ovaj film, jer je njen otac preradio ovu dramu i glumio glavnu ulogu u londonskoj predstavi pedesetih godina prošlog veka: “Drago mi je što sam se vratila u produkciju ekranizacijom novele “Pisma iz Venecije”, jer je meni posebno važna. Ono što je mene privuklo noveli Henrija Džejmsa je to što je puna psihologije i drevne istorije. I moram da spomenem da sam oduševljena činjenicom da je pesnik u priči Henrija Džejmsa, zapravo Bajron, a ne Šeli, kao što svi misle. Šeli je protagonista u tim pesmama, što je divno, jer sam ja veliki obožavalac njegove poezije.”

Knjiga i film prate mladog ambicioznog pisca Mortona Vinta (JONATHAN RHYS-MEYERS), dok pokušava da pronađe pisma koja je njegov prerano preminuli pesnički idol Džefri Aspern pisao svojoj prelepoj ljubavnici Džulijani Bordoru (VANESSA REDGRAVE). Decenijama nakon Aspernove smrti, Morton odlazi u Veneciju i pokušava da iskoristi njenu sestričinu Tinu (JOELY RICHARDSON) ne bi li otkrio tajnu koju krije ova porodica.

Knjiga je inače napisana na osnovu stvarnih pisama koje je čuveni britanski pesnik Persi Biš Šeli pisao posestrimi svoje žene Meri Šeli (inače spisateljica koja je napisala Frankenštajna) – Kler Klermont. Kler je bila i ljubavnica Lorda Bajrona, a pisma je čuvala do smrti, živeći u izolaciji.

Film će se prikazivati u bioskopima širom zemlje od 18. aprila.

Podeli:



Preporucujemo