•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstavljen film ČETIRI RUZE

„Četiri ruže“ donose nam priču jednog običnog čoveka koga su privukla svetla velegrada sa svim svojim čarima i porocima, kroz koju otkrivamo dileme i ideje sa kojima se svako od nas susretne pre ili kasnije.

Govoreći o filmu pred predstavnicima medija, reditelj Vasilije Nikitović je rekao da je od početne ideje da to bude jedan umetnički film, uspeo sa da svojim saradnicima napravi ostvarenje koje će premijerno biti prikazano pred zahtevnom publikom u Sava centru, kao i to da je zadovoljan rezultatima.

„Napravili smo jedan mali film, ali koji diže veliku prašinu“, naglasio je reditelj Nikitović.

Koscenarista Balša Labović dodao je da su on i Vasilije krenuli prvo od forme proširenog sinopsisa i da tokom dugogodišnjeg rada na ovom filmu nisu brojali verzije scenarija, kao i to da su sada došli do pravog balansa između autorskog i bioskopskog filma.

Srđan Žika Todorović, koji u filmu tumači lik Slobe, vlasnika kluba „4 ruže“ kaže da nije verovao da će ovo ostvarenje uopšte biti snimljeno, ali da je zadovoljan rezultatom.

„Zvao me je Vasilije i rekao da ima odličan scenario, ali nema para, pa ako mi se svidi, da napravimo nešto. Scenario mi se zaista dopao, mada ta verzija nema veze sa konačnom. Pre deset godina smo počeli, pa kada smo ostali bez para, onda smo prekinuli, napravili pauzu od tri godine, pa onda još dva puta. Na kraju sam počeo da sanjam ovaj film, kao što glumci sanjaju filmove koje nikada neće snimiti. U snu sam bio izvanredan“, rekao je Todorović.

Dragan Gagi Jovanović u filmu tumači lik najvećeg negativca i kaže da je pred njim bio veliki izazov da osmisli takvu ulogu.

„Kada smo reditelj i ja istraživali kakav treba da bude lik Branka, došli smo do toga da stvorimo jedno ’čudovište’ koje pokreće celu priču. Ja ne bih voleo da publika zavoli ovaj lik, on treba da bude opomena svima nama“, dodao je Jovanović.

Sa druge strane, najvećeg pozitivca u filmu tumači Boris Milivojević koji sa ostatkom ekipe deli mišljenje da je bio privučen dobrom energijom i dobrom pričom.

„Moj lik je najpre bio zamišljen da bude jedan od najpozitivnijih u filmu. Međutim, pošto niko od nas nije ni samo dobar, ni samo loš, vajali smo ovaj lik sve dok Vasilije i ja nismo bili potpuno zadovoljni“, dodao je Milivojević koji tumači Belog.

Milutin Milošević ističe da film prikazuje iluziju mnogih koji veruju da se preko noći može preskočiti neka društvena lestvica i da „kada se to ne desi, usledi otrežnjenje.“

Glumica Nada Macanković je govoreći o liku glumice Tijane koju igra u filmu rekla da je ona „osoba koja ima petlju i da ruši sve pred sobom“.

Dragana Dabović je dodala da upravo njen lik u filmu izgovora šta treba uraditi na kraju, da „između mraka i svetlosti treba uvek izabrati svetlost i snaći se.“

Četiri devojke sa periferije te kobne noći u kojoj se dešava radnja filma, kreću u pohod na veliki grad.

Govoreći o svom liku glumica Jelena Jokić (Ajla) kaže da je inspiraciju tražila ne samo u okruženju, već i na društvenim mrežama posmatrajući kako mnogi ljudi plasiraju sebe na svojim profilima. Tara Toševski (Srna) je naglasila da su ’četiri ruže’ mlade devojke koje na kraju shvataju da takav noćni život nije ono što je bitno u životu, a Marta Milosavljević (Zvonce) je dodala da joj je drago što je bila deo filma posvećenog Beogradu koji ga prikazuje onakvim kakav jeste, ističući da to „može biti tragično, ali sa druge strane daje jednu važnu poruku ljudima koji tu žive, kao i onima koji ovde dolaze.“

Scenograf Ivan Denić smatra da Beograd nikada do sada nije snimljen na način kao u „Četiri ruže“ i da je tokom svog rada pratio rediteljevo viđenje prestonice.

Kompozitorka Marija Jelić, supruga Vasilija Nikitovića istakla je da joj je on dosta pomogao i da je tokom dugogodišnjeg procesa stvaranja filma bilo dosta različitih kombinacija i da je sebe u potpunosti dala u ovom filmu. Pored njenog autorskog rada, posebnu ulogu imaju i numere bendova The Kuguars, Lollobrigida, Sevdah Baby, Pavel, Glissers, grupe Kal, zatim Ramba Amadeusa, Bobana Petrovića i drugih.

„Naš cilj je bio da pronađemo nešto što bi svi trebali da obnove što se tiče rokenrola, jer ovaj film upravo to nosi, to je njegova priča. Nije bilo jednostavno, ali sam ponosna na svoj deo“, dodala je Marija.

Film „Četiri ruže“ premijerno će biti prikazan 3. decembra u Sava centru, a u bioskopima će se prikazivati od 5.12.

Podeli:



Preporucujemo