•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Predstavljamo Open Air program, danas pocinje online prodaja ulaznica

U programu Open Air 28. Sarajevo Film Festivala osam je filmova, a program otvara film otvorenja 28. Sarajevo Film Festivala 12. augusta: TROUGAO TUGE švedskog reditelja Rubena Östlunda, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva. TROUGAO TUGE, za koji Östlund potpisuje i scenarij, dobitnik je Zlatne palme na ovogodišnjem Festivalu u Cannesu.

Projekcija filma KOCKAR Paula Josepha Schradera, ovogodišnjeg dobitnika Počasnog Srca Sarajeva, bit će održana 13. augusta.

U programu Open Air je i film LOV Thomasa Vinterberga, s Madsom Mikkelsenom u glavnoj ulozi. Film će biti prikazan 14. augusta, a prije projekcije Mikkelsenu će biti uručeno Počasno Srce Sarajeva koje je dobio na 26. Sarajevo Film Festivalu (2020.), ali zbog okolnosti izazvanih pandemijom COVID-19 tada nije mogao prisustvovati Festivalu.

U programu Open Air su i filmovi GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE Sophie Hyde, NAKON ŠTO SPASIŠ SVIJET Jessea Eisenberga, TORI I LOKITA Jeana-Pierrea i Luca Dardennea, ZALAZAK SUNCA reditelja Michela Franca.Festival 19. augusta zatvara svjetska premijera filma PRAZNIK RADA bh. reditelja Pjera Žalice, koji će također biti prikazan u Open Air programu.

Ulaznice:

Online ulaznice su u prodaji od danas, 1. augusta od 15 sati na web stranici tickets.sff.ba i na web Sarajevo Film Festivala: www.sff.b). Prodaja ulaznica u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar, Branilaca Sarajeva 24) počinje od ponedjeljka, 8. augusta od 10 sati. Više informacija o Box Officeu na https://www.sff.ba/stranica/box-office

FILMOVI U PROGRAMU OPEN AIR 28. SARAJEVO FILM FESTIVALA:

AS U RUKAVU / THE CARD COUNTER

SAD, Ujedinjeno Kraljevstvo, Kina, Švedska, 2021, 110 min.

Režija: Paul Schrader

Uloge: Oscar Isaac, Tiffany Haddish, Tye Sheridan, Willem Dafoe

William Tell bivši je vojni isljeditelj koji živi ispod radara kao sitni kockar. Tellov pažljivo organizovani život biva poremećen kada upozna Cirka, mladića koji se planira osvetiti njihovom zajedničkom neprijatelju. Uz pomoć misteriozne finansijerke La Linde, Tell vodi Cirka na turu kazina kako bi ga skrenuo na drugačiji put. Međutim, ubrzo otkriva da ga duhovi prošlosti neće tako lako ostaviti na miru.

GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE

Ujedinjeno Kraljevstvo, 2022, 97 min.

Režija: Sophie Hyde

Uloge: Daryl McCormack, Emma Thompson

Nancy Stokes, penzionisana učiteljica i udovica, čezne za avanturom, ljudskom bliskošću i malo seksa. Dobrog seksa. Iako joj je njen pokojni suprug Robert obezbijedio dom, porodicu i nešto nalik dobrom životu, on nikada nije bio vješt ljubavnik. Ali njega više nema, a Nancy ima plan: upustit će se u avanturu sa seksualnim radnikom po imenu Leo Grande. Nancy se nalazi s Leom u anonimnoj hotelskoj sobi van grada. Leo uživo izgleda jednako dobro kao i na slikama, ali ono što Nancy nije očekivala je da će joj osim seksa ponuditi i razgovor. Leo ima mišljenje o svemu i, mada se ne može reći da uvijek govori istinu, Nancy se on dopada. I ona se dopada njemu. Dok njeno samopouzdanje u seksu raste, Nancy počinje da se opušta. Tokom tri ljubavna sastanka, odnos snaga među njima počinje da se mijenja, a pažljivo izgrađene maske polako padaju.

LOV / JAGTEN

Danska, Švedska, 2012, 115 min.

Režija: Thomas Vinterberg

Uloge: Alexandra Rapaport, Thomas Bo Larsen, Anne Louise Hassing, Lars Ranthe, Susse Wold, Ole Dupont, Mads Mikkelsen

Nakon bolnog razvoda, četrdesetogodišnji Lucas pronašao je novu djevojku, novi posao i pokušava popraviti odnos sa svojim sinom, tinejdžerom Marcusom. Ali stvari krenu krivim tokom. Ništa ozbiljno. Samo usputni komentar. Pokoja laž. A kako pada snijeg i božićne lampice se pale, laž se širi poput nevidljivog virusa. Šok i nepovjerenje više se ne mogu kontrolisati i mala zajednica iznenada upada u stanje kolektivne histerije dok Lucas vodi usamljeničku bitku za vlastiti život i dostojanstvo.

NAKON ŠTO SPASIŠ SVIJET / WHEN YOU FINISH SAVING THE WORLD

SAD, 2022, 88 min.

Režija: Jesse Eisenberg

Uloge: Julianne Moore, Finn Wolfhard, Billy Bryk, Alisha Boe, Jack Justice, Jay O. Sanders, Eléonore Hendricks, Catherine Haun, Annacheska Brown

Evelyn je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali ne uspijeva se zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu nezainteresovanom za svjetske probleme. Dok Evelyn pokušava zamijeniti majku skromnom tinejdžeru kojeg je upoznala u skloništu za beskućnike, Ziggy nevješto pokušava osvojiti briljantnu i politički osviješćenu srednjoškolsku drugaricu. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

PRAZNIK RADA

Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Sjevena Makedonija, Srbija, Crna Gora, 2022, 113 min.

Režija: Pjer Žalica

Uloge: Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Aleksandar Seksan, Mirvad Kurić, Jasna Žalica, Tatjana Šojić, Dženita Imamović Omerović, Labina Mitevska, Vedran Đekić, Branka Katić, Ermin Bravo, Branimir Popović

Nakon deset godina u Njemačkoj, Armin se u gluho doba noći vraća u Bosnu. Prvomajski su praznici, Armin se tek oženio i želi iznenaditi svoga oca Fudu, ali Fude nema kući. Komišija kaže: "Uhapsiše Fudu, ko zna zašto." U mahali nemir. Fudo da je zločinac?! Armin želi doznati istinu, a komšiluk proslaviti Praznik rada.

TORI I LOKITA / TORI ET LOKITA

Francuska, Belgija, 2022, 88 min.

Režija: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne

Uloge: Pablo Schils, Joely Mbundu, Alban Ukaj, Tijmen Govaerts, Charlotte De Bruyne, Nadège Ouedraogo, Marc Zinga

Dvanaestogodišnji Tori i tinejdžerka Lokita izuzetno su bliski. Oboje su porijeklom iz Zapadne Afrike, a kako su se našli u Belgiji bez porodice ovise jedno o drugom u borbi da se snađu i zarade nešto novca. Tvrde da su brat i sestra i zajedno pjevaju u jednom restoranu dok istovremeno za kuhara prenose drogu. Uprkos teškom životu, njihov odnos pun je radosti, ali kada Lokitino pravo da ostane u Belgiji dođe u pitanje, ona je prisiljena na osudnu odluku koja će je razdvojiti od Torija.

TROUGAO TUGE / TRIANGLE OF SADNESS

Švedska, Njemačka, Francuska, Velika Britanija, 2022, 142 min.

Režija: Ruben Östlund

Uloge: Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning, Ralph Schicha

Fotomodeli Carl i Yaya probijaju se u svijetu mode istovremeno propitujući granice svoje veze. Dobijaju poziv na luksuzno krstarenje sa plejadom sumnjivih superbogataša koja uključuje jednog ruskog oligarha, britanskog trgovca oružjem i nesnošljivog kapetana, alkoholičara koji rado citira Marxa. Na početku, svaki aspekt krstarenja čini se dostojnim objave na Instagramu. Ali sprema se oluja i svi putnici dobiju težak napad morske bolesti tokom večere sa kapetanom u sedam slijedova. Krstarenje završava katastrofom. Carl i Yaya završe na napuštenom otoku sa grupom milijardera i jednim od čistača broda. Hijerarhijski poredak grupe odjednom se okreće naglavačke jer samo brodski radnik zna kako upecati ribu.

ZALAZAK SUNCA / SUNDOWN

Meksiko, Francuska, Švedska, 2021, 83 min.

Režija: Michel Franco

Uloge: Tim Roth, Charlotte Gainsbourg, Iazua Larios, Henry Goodman, Albertine Kotting McMillan, Samuel Bottomley

Kada hitna situacija navede članove bogate porodice Benett da se sa odmora u Acapulcu vrate u Veliku Britaniju, na površinu izlaze prigušene tenzije između nasljednika porodičnog bogatsva, Alice i Neila. Delikatna ravnoteža među članovima naizgled blisko vezane porodice, uključujući braću Colina i Alexa, biva nepovratno narušena.

28. Sarajevo Film Festival bit će održan od 12. do 19. augusta 2022.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...