•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počinje snimanje filma o Tomi Zdravkoviću

Producenti Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić odlučili su da glavnu ulogu povere glumcu Milanu Mariću, dok će se u ulozi Silvane Armenulić naći Tamara Dragičević.

Scenario za ovaj romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a režija je poverena Zoranu Lisincu koji je poslednjih desetak godina proveo radeći u SAD.

U ostalim rolama su Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić, i mnogi drugi.

"Tomu Zdravkovića su zvali `pesnik tuge`. Pevao je iz duše, i za dušu. Voleli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu muziku, voleli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, njegove pesme se slušaju i poručuju po kafanama. Pevaju ih i poručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma", kaže Bjelogrlić.

Podseća da je o Zdravkoviću i njegovom životu napisano nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenika, a sada se sprema i film.

"Na pitanje: 'Zašto?', pokušaćemo da damo odgovor ovim projektom", izjavio je Bjelogrić uoči početka snimanja.

Posebna pažnja biće posvećena upravo muzici za koju je Zdravković živeo.

"Biće ovo veliko podsećanje sa obavezom na muziku i žanr koji su mnogi odavno zaboravili. Iako se mnogima čini da je muzika tog vremena konstantno oko nas, stvari baš nisu takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi proizvode svakodnevicu koje se niko kroz koju godinu neće ni sećati", smatra Željko Joksimović.

Podeli:



Preporucujemo