•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Polanski tuži Akademiju koja dodeljuje Oskara

​Akademija koja dodeljuje prestižne Oskare moraće na sud pošto je tužbu protiv te institucije podneo francusko-poljski reditelj Roman Polanski, koji je isključen iz Akademije pre godinu dana usred pokreta protiv seksualnog zlostavljanja "Me Too".

Američka Akademija filmskih umetnosti i nauka je 3. maja 2018. godine saopštila da iz članstva isključuje Polanskog, kao i Bila Kozbija, pošto su obojica optuženi za seksualna zlostavljanja.

Akademija je tada opravdala svoju odluku da želi novi kodeks ponašanja poslije izbijanja seksualnog skandala sa holivudskim producentom Harvijem Vajnstinom.

Advokati Polanskog izjavili su da je reditelj u subotu podneo tužbu u kojoj se navodi da je pre odluke, koja mu je putem pošte upućena sa naznakom da odmah stupa na snagu, trebalo da prethodi "razumno objašnjenje" za takvu meru i da se reditelju pruži prilika da iznese svoj stav o tome.

Reditelja kultnih ostvarenja "Tesa", "Pijanista" i "Rozmarina beba", dobitnika brojnih nagrada širom sveta, među kojima Oskar za najbolju režiju za "Pijanistu", i dalje goni američko pravosuđe zbog optužbi da je navodno silovao maloletnicu 1977. godine.

Podeli:



Preporucujemo