•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Podzemlje (1995)

Podzemlje (poznat i kao Bila jednom jedna zemlja i engleska verzija Underground) je srpski film iz 1995. godine.

Film je bio srpski kandidat za Oskara za najbolji film van enleskog govornog područja za 1995. godinu.

Priča o porodicama koje se skrivaju u podzemnim odajama za vreme nacističke okupacije Beograda. Uz pomoć pustolovnog profitera oni proizvode oružje za pokret otpora. Ovaj posao je nastavljen i posle rata jer im njihov "dobročinitelj" pušta fiktivne izveštaje o nemačkim pobedama kako bi održao podzemnu proizvodnju i dalje se bogatio. On uspeva da ubedi i svog najboljeg prijatelja da ostane u podzemlju kako bi mogao da samo za sebe zadrži devojku koju obojica vole. Prolazi dvadeset godina i za vreme jednog podzemnog venčanja neki od prevarenih nađu izlaz u gornji svet. Iako je 1961. godina, oni veruju da su nacisti još na vlasti jer su se obreli na snimanju filma koji prikazuje nemačku okupaciju. Neki od ovih patriota naći će se i u borbama u Slavoniji 1991. godine, a među njima i dva bivša prijatelja.

"Kada grupa ljudi izađe iz svoje pećine posle nekoliko decenija i vidi rat koji traje, oni žude da se vrate svojim podzemnim životima, ubeđeni da se rat nikada nije ni prekidao. Njih su lagali, ali sada otkrivaju strašnu, ponižavajuću, krvavu istinu, koja je uprkos tome istina..." rekao je Emir Kusturica o filmu.

Srpski kandidat za Oscara 1995.godine.

Žanr:Komedija, Drama, Rat
Godina:1995
Reziser:Emir Kusturica
Scenario:Dusan Kovacevic Emir Kusturica
Uloge:Miki Manojlovic, Lazar Ristovski i Mirjana Jokovic
Studio:CiBy 2000, Barrandov Studios, Komuna
Zemlja:Jugoslavija
Jezik:Srpski, Nemački, Francusk
Trajanje:170 Minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...