•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Počinje festival "Kustendorf" Emira Kusturice

Međunarodni filmski i muzički festival "Kustendorf " osnivača Emira Kusturice, 14. put će početi danas na Mećavniku i trajaće do 25. januara onlajn, a moći će da se prati preko digitalne platforme na veb-adresi kustendorf.online.

Festival će danas zvanično otvoriti Kusturica i potpredsednica Vlade i ministarka kulture i informisanja Srbije Maja Gojković, a uz predstavljanje žirija, biće prikazan rođendanski omaž glumici Fej Danavej i dokumentarni film "Junaci našeg vremena", u režiji Kusturice.

U okviru takmičarskog programa, prvog dana festivala biće prikazano pet filmova i četiri razgovora osnivača festivala sa autorima.

Biće prikazani filmovi "Odlutala" Une fon Majdel iz Nemačke, "Nina" mladog autora iz Bugarske Hrista Simenova, "Kiša", Pjotra Milčareka iz Poljske, "Za Vasotu" Petra Pešuta iz Srbije i "Rio" Ženje Kazankine iz Rusije.

Programska celina "Savremene tendencije", počinje u 21 sat filmom "Dragi drugovi!" čuvenog ruskog reditelja Andreja Končalovskog, a nakon filma, biće prikazan razgovor režisera s Kusturicom.

U okviru "Retrospektive velikana", od 23 čas će biti emitovana prva od planirane četiri epizode Kusturičine mini-serije "Bila jednom jedna zemlja", nastala nakon filma "Underground" (1995), od viška snimljenog materijala.

Takmičarski program će se sastojati od 22 kratkometražna filma domaćih i stranih autora.

Međunarodni žiri čine: Aliče Rorvaher, nagrađivana italijanska rediteljka, glumac Predrag Miki Manojlović i Bruno Tarijer, snimatelj i dizajner zvuka iz Francuske.

Nagradu "Vilko Filač" za najbolju fotografiju dodeliće francuski direktor fotografije Mišel Amatje.

Kao specijalni užitak za sve ljubitelje sedme umetnosti, biće prikazani razgovori osnivača festivala Kusturice sa svim učesnicima ovogodišnjeg festivala, autorima čiji se filmovi prikazuju u okviru takmičarskog i programa "Savremene tendencije", gde spada i ruski režiser Končalovski, dobitnik specijalne nagrade žirija Venecijanskog filmskog festivala.

U "Savremenim tendencijama" biće prikazani i filmovi "Vendi" Bena Zejtlina, "Gospođica Marks" Suzane Nikjareli - dobitnik nagrade filmskih kritičara na festivalu u Veneciji i "Kamenolomac" rediteljskog tandema Đanluka i Masimilijano De Serio.

U ponedeljak, 25. januara, biće projekcija i poslednjeg filma slavnog reditelja Kim Ki Duka "Rastvaranje", uz prateći razgovor Kusturice sa Dinarom Žumagalijevom, koja je u tom filmu igrala glavnu ulogu i bila producent.

Kustendorf u 14. izdanju održava se u organizaciji producentske kuće "Rasta International" u vlasništvu Kusturice, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja i Mećavnik grada.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...