•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pljačka Trećeg rajha (2004)

"Pljačka Trećeg rajha" je srpski film napravljen 2004. godine u režiji Zdravka Šotre. Glavne uloge tumače Dragan Nikolić, Nikola Đuričko i Katarina Žutić.

U rano proleće 1941. godine, kad je Hitler počeo da osvaja Evropu, u Beograd su se sjatili najbolji obijači i falsifikatori; među njima i Glavonja i Kalauz. Oni su zavili u crno mnoge banke i znani su policiji širom Evrope. Glavonja (Dragan Nikolić) je inteligentan, poliglota i promišljen tip. Vređa ga kada ga zovu lopovom - on je nadahnuti obijač, spreman za velike poduhvate i ima vrlo razvijenu samosvest o svom umeću. Kalauz (Nikola Đuričko) je njegova suprotnost. Pohlepan je na sve što mu zasija pred očima, sklon je usputnim sitnim krađama, dosta je skromne pameti i - „glup“, kako to za njega kaže njegov ortak. Njegovom krivicom „pali“ su na prvom poduhvatu u Beogradu. Priča počinje hapšenjem Glavonje i Kalauza nakon jedne njihove operacije. Pošto sebe smatraju elitom među zatvorenicima, nisu mogli da jedu zatvorsku hranu, pa su sebi dozvolili da se sami posluže oficirskom hranom, zbog čega su završili u samici. Kada je Kraljevinu Jugoslaviju, kao i veliki deo Evrope, okupirala Nemačka, i Glavonja i Kalauz postaju nemački zatvorenici. Nemci su se 1941. uselili u najlepše vile u Beogradu, među njima i nemački pukovnik sa lepom mladom ženom. Pošto nije znao da otvori kasu koju je zatekao u vili, pukovnik je naredio da mu dovedu Glavonju i Kalauza. Oni koriste situaciju i uspevaju da pobegnu. Preko svojih prijatelja nabavljaju nemačka dokumenta u kojima stoji da su Hitlerovi rođaci, veliki junaci Nemačkog rajha. Pozdravljaju se sa ženama i decom i odlaze u Berlin da „rade“ smatrajući da se tamo može naći najbolji posao. Lažno predstavljanje pomoglo im je da postanu deo tamošnje elite, a to im omogućilo i dosta uspešnih operacija - sve do ponovne robije, ali ne zadugo...
„Pljačka Trećeg rajha“ je komedija rađena po motivima istinitog događaja, prema scenariju Miodraga Andrića (Ljube Moljca), koji je za film adaptirao reditelj Zdravko Šotra. Film gledaocima nudi vedru avanturističku priču začinjenu mangupskim šalama i dosetkama glavnih junaka, prefinjeni humor, intrigantnu ljubavnu priču i optimizam.

Žanr:komedija
Godina:2004
Reziser:Zdravko Šotra
Scenario:Miodrag Andric
Uloge:Dragan Nikolić, Nikola Đuričko, Katarina Žutić
Zemlja:SiCG
Jezik:Srpski, nemački
Trajanje:105 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...