•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pitch Black (2000)

Grupica svemirskih putnika kreće u borbu za opstanak, na beživotnoj planeti daleko od sunca. Ali da li je sunce neophodno za život i da li je planeta zaista u potpunosti mrtva...

Svemirski brod koji prevozi putnike oštećen je i mlada navigatorica Carolyn Fry prisiljena je da ga spustiti na nepoznatu nenastanjenu planetu. Mnogi su poginuli tokom spuštanja - svi članovi posade, osim Carolyne, i dela putnika.

Od preživelih ostali su policajac Johns i kriminalac koga privodi, ubica Riddick, četiri mlada hodočasnika i njihov verski učitelj. Tu je još i odbegla tinejdžerka Jack, bračni par geologa Zeke i Shazza i Paris, sebični trgovac umetničkim delima.

Na sablasnoj planeti, spaljenom žestokim suncem, preživeli nalaze grozan pejzaž pun šiljaka nalik drveću i hrpu neidentifikovanih kostiju. Tu je i napušteno naselje. Mogu se naći neke lične stvari nestalih stanovnika i mala svemirska letelica.

Kopajući grob za poginule, Zeke nalazi prolaz u pećinu i ulazi u dubinu obavijenu tamom. Čuju se njegovi krici. Pronalaze ga kasnije mrvtog, rasporene utrobe. Planetu ubrzo prekriva mrak i pojavljuju se jeziva mesožderska čudovišta. Jedini način da im se odupru jeste svetlost, svetlost koja se polako gasi...

Teško je biti objektivan za film koji bih lično stavio među top 10 naslova. Iako je film iz 2000.-te godine, podseća na starije naučno-fantastične filmove, nema akcije svakog trenutka već se do nje mora strpljivo doći. Efekti su odlični, posebno su dobro napravljeni svetlosni efekti kojih se ne bi postideli ni filmovi sa mnogo većim budžetom. Topla preporuka, a ako vam se "Planeta tame" dopadne slobodno pogledajte i "Ridikove hronike"

Žanr:Akcij, Naučna fantastika, Triler
Godina:2000
Reziser:David Twohy
Scenario:Jim Wheat, Ken Wheat
Uloge:Radha Mitchell, Cole Hauser, Vin Diesel
Uzrast:R
Award:2 osvojene
Studio:Polygram Filmed Entertainment
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:109 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila