•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Peti “Valter Fest” u Mladenovcu

Peti filmski festival “Valter fest”, koji čuva sećanje na filmskog velikana Velimira Batu Živojinovića i promoviše filmove nove srpske produkcije, održava se od 22. do 25. septembra u Mladenovcu, u organizaciji Centra za kulturu i turizam Mladenovac. Zvanično otvaranje festivala započelo je filmom “Komedija na tri sprata” rediteljke Sandre Mitrović koja je sa filmskom ekipom prisustvovala otvaranju festivala, a festivaj je otvorenim proglasio naš glumac Lazar Ristovski. U četiri festivalska dana posetioci će moći da pogledaju osam domaćih filmova, od kojih su neki pretremijerni.

Na programu su sledeća ostvarenja: “Komedija na tri sprata” Sandre Mitrović, “Strahinja Banović” Stefana Arsenijevića, “Džem od kavijara” Ivice Vidanovića, “Leto kada sam naučila da letim” Radivoja Andrića, “Jenga – Čudna igra” Nikole Končarevića, “Heroji radničke klase” Miloša Pušića, “Ala je lep ovaj svet” Filipa Čolovića i “Trag divljači” Nenada Pavlovića.

Stručni žiri festivala u sastavu: reditelj Srđan Dragojević (predsednik žirija) i glumci Petar Božović i Katarina Radivojević, članovi, dodeliće nagrade za najbolji film, režiju, glumca i glumicu, dok će ove godine specijalna nagrada za životno delo biti dodeljena jednom od najpoznatijih reditelja u bivšoj SFRJ, pripadniku “praške škole”, Lordanu Zafranoviću. Ove godine biće dodeljena i nagrada publike.

Selektor “Valter festa” Dragan Jeličić i umetnički direktor festivala Branko Miloradović opredelili su se za filmove koji na najbolji način predstavljaju kvalitet, kreativnost i žanrovsku raznolikost filmske produkcije u Srbiji. Tokom festivalskih dana publiku očekuje i bogat prateći program, koji će biti završen koncertom Radeta Šerbedžije.

Autor: Z. J. (FCS)

Fotografije: Centra za kulturu i turizam Mladenovac

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila