•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Peti međunarodni kongres Održiva arhitektura - Energetska efikasnost

Peta tradicionalna jubilarna međunarodna manifestacija i kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST održaće se od 7. do 9. oktobra 2022. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, sa svečanim otvaranjem u 19h. Kongres obuhvata odgovarajuća predavanja, izložbe arhitekata i sponzora, radionice, tribine i konkurs "MIKRO EKO KUĆA 2022" za mlade arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina i studente odgovarajućih fakulteta. Kongres organizuju Udruženje EKOKULT+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu EKO KUĆA, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zagrebu i Podgorici.

Kongres ODRŽIVA ARHITEKTURA – ENERGETSKA EFIKASNOST obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene arhitektima, studentima, doktorantima i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 7. do 9. oktobra.

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. Na izložbi sponzora imaćemo priliku da vidimo nove tehnologije, proizvode i materijale koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi.

Predavači na Kongresu su:

Nina Edwards Anker / Nea Studio / SAD

Vladimir Lojanica / Dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu / Srbija

Sonja Radović Jelovac / Studio Synthesis / Crna Gora

Ad Kil / RO&AG Architecten / Holandija

Marina Zajec / Arhitektura E.L.I. / Hrvatska

Victor Marti & Faidra Matziaraki / Cometa Architecs / Španija

Li Xiaodong / Li Xiaodong Atelier / Kina

Francesco Di Gregorio / Di Gregorio Associati / Italija

Špela Videčnik / Ofis Arhitekti / Slovenija

Paulo Merlini / Paulo Merlini Architects / Portugalija

U okviru Kongresa će biti održane dve radionice:

Radionica 1: Dr Nina Edwards Anker, član AIA i osnivač Nea studia specijalizovanog za arhitekturu i dizajn eneterijera, sa fokusom na održivost . Dobitnica je mnogobrojnih nagrada za arhitekturu i dizajn i predavač na više univerziteta širom sveta. Održaće jednodnevnu radionicu o mogućnostima korišćenja solarne energije i njene primene u dizajnu I rasveti enterijera.

Radionica 2: Marina Zajec, arhitekta sa međunarodnim sertifikatom stručnjaka za zelenu gradnju i specijalista za gradnju zgrada prirodnim materijalima, održaće radionicu o svim aspektima građenja pasivnih kuća građenih slamom .

Rane prijave i uplate - kupovina karata sa popustom od 30%, je omogućena do 01.09.2021. godine, odnosno do popune mesta. Posle ovog roka cena karata biće u punom iznosu. Za studente smo omogućili kupovinu karata po posebnim cenama za studente. Sve informacije o prijavi i uplati karata možete naci na sajtu www.congress-saee.com

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila