•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pearl Harbor (2001)

Film 'Pearl Harbor' je uzbudljiva ratna priča o jednoj od najpoznatijih ratnih operacija iz 1941. godine, naime, organizovanog vazdušnog napada japanske vojske na istoimenu američku vojnu bazu na Havajima. Film je kritika loše prihvatila, uglavnom navodeći režijsku neinventivnost i površno baratanje istorijskim činjenicama, međutim, doživeo je sjajnu zaradu u američkim i svetskim bioskopima, upravo zahvaljujući svojoj atraktivnosti. "Pearl Harbor" je osvojio Oscara za montažu zvuka.

Dva dečaka sa sela, Rafe i Danny, stalno provode dane zajedno igrajući se i maštajući o tome da postanu vojni piloti. I zaista, kada porastu, obojica se školuju za to zvanje. Kada počne Drugi svetski rat, mobilizirani su i na sistematskom pregledu upoznaju zavodljivu bolničarku Evelyn (K. Beckinsale). Rafe (B. Affleck) se jako u nju zaljubi, i oni započnu ljubavnu vezu. Međutim, Rafe uskoro dobije poziv da se pridruži britanskoj vazdušnoj floti, a Evelyn i Danny (J. Hartnett) dobiju vojni premeštaj u Pearl Harbor, američku bazu na Havajima. Rafe je sada na jednom frontu, i izgleda da je poginuo. Preostalo dvoje, takođe u ratnom vihoru, tugu za domom, Rafeom i sve svoje strahove pretoče u preljubničku vezu. 7. decembra 1941. počinje strašni japanski napad na havajsku vojnu bazu...

"Pearl Harbor" je poznati holivudski spektakl, raskošno produciran (produkcijski duo Michael Bay - Jerry Bruckheimer), neverovatnih prizora vazdušnih vojnih akcija i sjajnog glumačkoga popisa, u glavnim ulogama nastupaju najveće holivudske zvezde.

Žanr:akcija, drama, romansa
Godina:2001
Reziser:Michael Bay
Scenario: Randall Wallace
Uloge: Ben Affleck, Kate Beckinsale, Josh Hartnett
Uzrast:PG-13
Award:Osvojen oskar
Studio: Touchstone Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:183 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...