•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Patriots Day (2016)

Pre četiri godine, kada su se moćni topovi iz filma „Battleship“ mogli iz svih bioskopa, Peter Berg vam verovatno nije bio prvi izbor pri pravljenju promišljene drame sa dubokim likovima o stvarnom terorističkom napadu. Nedavno je, međutim, povratio onaj svoj lični pečat koji smo mogli videti u filmu „Friday Night Lights“ iz 2004. godine: samo je malo pojačan. Samo par meseci nakon što je „Deepwater Horizon“ uspešno spojio čeličnu akciju i osećanja, ponovo se udružuje sa Markom Wahlbergom da nam, iz perspektive ljudi, prikaže ovu mišićavu dramatizaciju aktiviranja bombi na maratonu u Bostonu 2013. godine. Balansirajući perspektive počinilaca, policajaca i žrtava sa oštrom napetošću i nežnim ljudskim interesovanjem, ovo nije jednostavno patriotsko mahanje zastavom kakvo naslov možda obećava; dok se Bergova naracija širi preko grada koji je prvo paralizovan, a zatim šokiran tragedijom, film kulminira proslavom zajednice koja je u većoj meri inkluzivna.

Kao fikcionalni tvrdoglavi policajac Tommy Saunders, koji se našao stacioniran na cilju maratona kada su eskplozije udruženih bombi razorile ceo događaj, ubivši tri i ranivši stotine, izuzetni Wahlberg je samo na prvi pogled heroj ovog filma. Umesto toga, film velikodušno deli svoju pažnju između mnoštva zaslužnih učesnika u potrazi koja sledi – od nimalo glamuroznih narednika lokalne policije do hrabrog kineskog imigranta (Jimmy O. Yang) kidnapovanog od strane uspaničenih čečenskih bombaša. Alex Wolff i Themo Melikidze sa samopouzdanjem igraju svoje uloge, dok se njihovi likovi odlikuju zavidnom uzdržanošću, ni demonizovani ni previše analizirani. Međutim, osoba koja ostavlja najveći utisak u najsnažnijoj i najprovokativnijoj sceni u ovom filmu je žena (Melissa Benoist) jednog od terorista, koja, suočena sa svojim nemilosrdnim islednikom (Khandi Alexander, koji pali ekran u samo nekoliko minuta), čvrsto brani njihove postupke. I pored stručnog prikazivanja tolikih dešavanjima u pokretu, neke od najboljih scena iz filma „Patriots Day“ dešavaju se u četiri zida.

Žanr:drama, istorijski, triler
Godina:2016
Reziser:Peter Berg
Scenario:Peter Berg, Matt Cook
Uloge:Mark Wahlberg, Michelle Monaghan, J.K. Simmons
Uzrast:R
Award:1 nagrada
Studio:CBS Films, Closest to the Hole Productions
Zemlja:United States
Website:www.facebook.com/patriotsdayfilm
Jezik:engleski
Trajanje:133 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...