•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Patch Adams (1998)

Ovaj film je bayiran na istinitom događaju, a govori o jednom doktoru koji svoje pacijente pokušava lečiti smehom.

Robin Vilijams je Hanter Adams, zabrinut mladi čovek koji kasnih šezdesetih svoj život posvećuje radu u mentalnoj bolnici. Iskustvo koje je tamo stekao biće dovoljno dobar razlog da Adams postane doktor pa se zato i upisuje u medicinsku školu gde ga iznenađuje hladnokrvni profesionalizam koji distancira doktore od njihovih pacijenata.

Odlučan u nameri da pruži emotivno olakšanje, kao i medicinsku pomoć, Adams postaje klovn samo zbog svojih pacijenata i na taj način ih bolje upoznaje. Iako izgleda da njegovi napori čine čuda a bolničko osoblje mu je zahvalno zbog olakšavanja posla, Adamsovi metodi utiču na to da se njegov cimer Mič [Filip Simor Hofman'>, kao i drugovi sa fakulteta, otuđe od njega. Ali Adams istrajava i osniva Institut Gesundhajt institut, za ljude sa plićim džepom.

Posle jedne tragedije, Adamsova karijera je dovedena u pitanje, primoravajući ga da pred porotom, koja je odlučna u nameri da mu zabrani bavljenje medicinom, brani svoje metode i filozofiju kada je reč o pristupu pacijentima.

Žanr:biografija, komedija, drama
Godina:1998
Reziser: Tom Shadyac
Scenario:Patch Adams
Uloge: Robin Williams, Daniel London, Monica Potter
Uzrast:PG-13
Award:1 osvojena
Studio: Blue Wolf
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:115 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...