•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pala prva klapa dugometražnog igranog filma „Žal“ u režiji Koste Đorđevića

U Beogradu je danas, 28. jula, otpočelo snimanje novog, trećeg po redu dugometražnog igranog filma reditelja Koste Đorđevića; film je naslovljen „Žal“ i nastaje uz podršku Filmskog centra Srbije i programa MEDIA Kreativna Ervropa.

Dostupan kraći sinospis ovog ostvarenja upućuje nas na sledeće: Tinejdžer organizuje sahranu svoje bake pokušavajući da na taj način zavede devojku u koju je zaljubljen, varajući sve oko sebe, a najviše svoju majku sa kojom je u kompleksnom odnosu i konstantnom sukobu, na kraju shvatajući da je jedina osoba koju je prevario - on sam.

Kosta Đorđević je i auitor scenarija za ovaj svoj film, a ekipu filma čine i: Bojana Andrić SAS, direktorka fotografije, Miloš Ivanović, producent, Marko Stanković, direktor filma, Damjan Paranosić, scenograf, Lidija Andrić, kostimografkinja, Vladimir Gojun, montažer, Uroš Todorović, snimatelj zvuka, Darko Koenig, autor šminke.

A uloge tumače: Pavle Čemerikić, Denis Murić, Alisa Radaković, Branka Katić, Pavle Mensur, Dubravka Kovjanić, Jovana Berić, Milica Vraneš, Buda Stošić, Teodor Vinčić, Melita Bihali, Draginja Voganjac, Radoslav Milenković, Boris Ilić.

U obrazloženju odluke stručne komisije na tadašnjem Konkursu Filmskog centra Srbije istaknuto je ovo: „Žal je veoma zаnimljiv scenаrio reditelja/scenariste Koste Đorđevića koji nа аutentičаn nаčin otkrivа jedаn novi pogled nа generаciju аdolescenаtа, koji se tek spremаju dа zаkorаče u život. Mladi junаci su аutentični i veomа dobro pozicionirаni u vremenu oko njih. Ovisni su o društvenim mrežаmа, koje ponekаd znаju dа postаnu reаlnost zа sebe uprkos stvаrnoj reаlnosti. U pitanju je strаsnа pričа o ljubаvimа, odnosno o tome kаko u osnovi svаke ljubаvne priče stoji potrebа zа kontrolom. S obzirom nа S/Kidanje, prvi film mlаdog rediteljа Koste Đorđevićа, Komisija je sigurna da je Žal odličаn temаtski nаstаvаk, problemаtike koju je u svom prvom filmu već nаčeo.“

Film nastaje u produkciji Kinematografske kuće iz Beograda , a u koprodukciji sa kućom Marinis Media iz Hrvatske. Planirano je da se Žal snima do kraja avgusta na lokacijama u našem glavnom gradu.

Kosta Đorđević je režirao itakođe celovečernje igrane filmove S/Kidanje i Reži.

FOTO: Emilija Stanišić

Podeli:



Preporucujemo