•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Pakao je prazan, a svi đavoli su u ovde: Serija kojoj je trebalo nekoliko dana da postane hit

Adaptacija bestsellera Darije Polatin "Devil in Ohio" šokantna je priča o demonima i misteriji u srcu malog američkog grada. Bez pompezne promocije, Netflixova serija uspela se sprinterskom brzinom popeti na prvo mesto trendinga.

Produkcija streaming servisa se razmahala do te mere da se svako malo dogodi neka serija koja ekspresno ukrade pažnju masovne publike. Početak jeseni je period kada se lansiraju nove televizijske sheme i najavljuju pompezni programi, a jedan od njih je upravo je potvrdio pravilo tempiranja potencijalno najvećih hit sadržaja u septembru.

Dark mini serija s prizvukom horora "Devil in Ohio" adaptacija je američkog književnog hita Darije Polatin, koji istražuje posledice ispiranja mozga u konceptu sotonskog kulta. Spisateljica se nalazi i u ulozi showrunnerice serije i kroz osam epizoda nas uvlači u psihologiju traume i misteriju fenomena koji egzistira kao paralelni svet. To je mračni milje koji okuplja sve one koji iz nekog razloga poštuju zlo, neretko žrtvujući psihu i živote svoje dece.

ARCHIVE 81

Opasni kult, laži i videotrake: Novi Netflixov hit u nikad kraćem roku zaludeo gledaoce.

Ovaj zanimljivi fenomen Netflix je već analizirao početkom godine, kada je proizveo hype serijom "Archive 81", otvarajući sličnu tematiku i priču oko bizrnog kulta, u koji upada čovek unajmljen od strane misterioznog poslodavca da restauriše video trake.

Devojka Mae (Madeleine Arthur) uspeva pobeći iz ralja jezivog sotonskog kulta u kojem je provela godine ranog detinjstva i završava u bolnici, u poprilično zapuštenom psiho-fizičkom stanju. Samo jedna psihijatrica uspeva ostvariti komunikaciju s njom. Ona je Suzanne (Emily Deschanel), kojoj će pentagram na leđima devojke odmah dati do znanja odakle dolazi misteriozni begunac. Suzanne je u sretnom braku u kojem je dobila troje dece, ali prepoznaje stvari zato što je i sama istraumirana zbog teškog detinjstva. Suprug je s firmom na ivici bankrota, problema ima, ali ljudskosti ne nedostaje.

Kada bolnička psihijatrica skloni Mae u vlastitu kuću, devojka s pentagramom na leđima počinje uznemiravati život svojih novih ukućana. Nosi njihovu odeću i lako preuzima njihove životne uloge. Uskoro saznajemo da joj je u sotonskom kultu bila namijenjena specifična uloga žrtve. Naime, njen otac je bolestan, usevi su postajali trulež, pa joj je naređeno da se žrtvuje kako bi svojoj sujevjernoj zajednici vratila zdravlje i napredak. Devojka ne želi umrijeti, ali to nije dovoljno da prestane biti podložna užasima kulta, pa… horor uskoro počinje.

Najpoznatija po učešću u Foxovoj kriminalističkoj seriji Bones, gde je igrala dr. Temperance Brennan od 2005. godine, glumica Emily Deschanel je izvrsna u novoj ulozi doktorice. Ova jeziva priča naglašava važnost koju psihoterapija može imati u ozdravljenju ljudi, ali i činjenicu da su naše traume iz detinjstva spavači u svima nama i da neće birati trenutak buđenja, ma koliko sretni i uspješni bili.

"Devil in Ohio" ima predvidljivu priču, koja vas neće provozati intelektualnim rolerkosterom, ali vam može priuštiti neku drugu vrstu lunaparka, onog u koji se uvek ide iz čiste zabave. Majke bi rekle - za odmoriti mozak. Horor scene nisu bogznakako strašne, ali je estetika serije vizualno primamljiva svima onima koji se sjećaju kako su filmovi i serije izgledali krajem devedesetih i početkom novog milenijuma. Još jedna lekcija kojoj nas podučava serija jeste da nikada ne idemo sami u polja kukuruza, pogotovo da to ne radimo noću.

Poštovanje sotone u Americi nije rijetka pojava i zanimljiv je podatak da je knjiga "Devil in Ohio" nastala po istinitim događajima. Amerika ima najbrže rastuće sekte, među kojima neke često budu uhvaćene u izvođenju demonskih rituala, otimanju i žrtvovanju dece. Možda najslavniji među poštovaocima nečastivog jeste kult Charlesa Mansona, koji je postao zloglasan zbog monstruoznih ubistava šezdesetih godina i opskurnog žrtvovanja glumice Sharon Tate.Đavo je u Ohaju, ali upalite svetla dok gledate Netflixovu seriju. Zlo može biti bilo gde.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...