•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

POTREBA ZA MRŽNJOM u bioskopima

Od 20. januara film će prikazivati u beogradskim bioskopima Cineplexx, Art bioskop Kolarac i UK Parobrod.

Beograd, 18. januar – Nagrađivani dokumentarni film reditelja Filipa Čolovića „Potreba za mržnjom“ prikazivaće se u bioskopima Cineplexx u Beogradu, Art bioskop Kolarac i UK Parobrod od 20. januara.

Čolović je izgubio svog brata Fedora Frimermana 2013. godine kojeg je obezbeđenje beogradskog splava Sound tuklo do smrti naočigled posetilaca, jer je pokušao da odbrani druga. Tragično ubistvo ovog tridesetogodišnjeg mladića potreslo je čitavu našu zemlju. Film kroz intimnu ispovest reditelja istražuje korene bezrazložnog nasilja i mržnje u našem društvu.

Filip Čolović snimao je ovaj film više od četiri godine i ovim povodom izjavio: Potreba za mržnjom’ je bez sumnje najvažniji film u mom životu. Nakon knjige ’Zima bez brata’, koja je bila neka vrsta terapije, način da se izborim sa gubitkom, morao sam da pokažem kako slučaj mog brata nažalost nije incident, jer živimo okruženi nasiljem, a sudski epilog u većini tih slučajeva izostaje. Nisam hrabar zato što sam snimio ovaj film: nisam imao drugog izbora. Veliku zahvalnost dugujem ekipi koja mi je pomogla da ovaj dokumentarni film nastane i sagovornicima koji su smogli snage da podele svoje teške, intimne priče sa mnom, a sada i publikom."

Film „Potreba za mržnjom“ je premijerno prikazan u takmičarskom programu Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldocs, a zatim na 68. Martovskom festivalu, na kojem je proglašen najboljim dugometražnim dokumentarnim filmom (u kategoriji preko 50 minuta). Prikazivanjem u takmičarskom programu 27. Sarajevo Film Festivala doživeo je regionalnu premijeru. Dok je u Podgorici na 12. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma UnderhillFest dobio specijalno priznanje žirija.

Muziku za film radio je Srđan Marković, montažer je Bojan FIlipović, a direktor fotografije Gojko Despotović, dok scenario i režiju potpisuje Filip Čolović. Film je podržan od strane Filmskog centra Srbije, distributer filma je FAME Solutions.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...