•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PO UZORU NA HARIJA POTERA UZBUDLJIVA FANTAZIJA "ABIGEJL"

Inspirisan jednim od najboljih primera svetske kinematografije, filmovima o Hariju Poteru, reditelj i scenarista Aleksandar Boguslovski (Aleksandr Boguslavskiy) snimio je vizuelno upečatljivu bajku "Abigejl" (Abigail) urađenu u rusko-američkoj koprodukciji. Neobična avantura koja je premijerno prikazana na ovogodišnjem 15. KIDS FEST-u, naći će se u redovnoj bioskopskoj distribuciji od četvrtka, 12. decembra.

Iako je početni, glavni plan za producente bio da naprave vizuelno efektnu bajku, reditelj Boguslovski je odlučio da ide korak dalje i da napravi nešto originalnije, da po prvi put fantaziju kombinuje sa stimpankom (steampunk) - podžanrom naučne fantastike.

Mlada devojka Abigejl živi u gradu čije su granice zbog epidemije misteriozne bolesti već godinama zatvorene. Njen otac bio je jedan od zaraženih i odveden je kada je ona imala šest godina. U borbi s moćnicima, kako bi pronašla svog oca, Abigejl saznaje da je njen grad pun magije i u sebi otkriva izvanredne sposobnosti.

"Do sada se u kinematografiji nije nikada koristila kombinacija stimpank žanra s periodom iz 1930. godine, s radnjom smeštenom u Evropi. Mnogo vrsta magije je do sada prikazano, mnogo čarobnjaštva, tako da smo hteli nešto originalnije, nešto što se nije pre koristilo. Nema više čarobnih štapića i svega toga.” objasnio je reditelj.

U ulozi Abigejl našla se mlada glumica Tinatin Dalakišvili (Tinatin Dalakishvili) koja o svom liku ističe: "Ova devojka živi u svetu koji je potpuno zatvoren. U jedno trenutku, neočekivano shvati da ima moći. Rekla bih da je Abigejl po prirodi pravi borac. Poprilično sam poput nje u smisliu da nisam najjednostavnija osoba s kojom ćete se složiti."

U ostalim ulogama Edi Marsan (Eddie Marsan), Rinal Mukhametov, Ravšana Kurkova (Ravshana Kurkova) i drugi.

Podeli:



Preporucujemo