•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

PAD AMERIČKOG CARSTVA od sutra u bioskopima

Pad američkog carstva kanadskog oskarovca - reditelja Denija Arkana počeće da se prikazuje u bioskopima širom zemlje od sutra, 16. maja. Film predstavlja svojevrsnu kritiku savremenog potrošačkog društva i devalviranja vrednosti u kapitalističkom sistemu u kojem je jedini društveni motor novac.

Radnja filma prati Pjera-Pola, doktora filozofije koji radi kao dostavljač ne bi li sebi obezbedio pristojan život. Autor ga u filmu stavlja pred moralnu dilemu karakterističnu za sva moderna društva XXI veka - izabrati novac ili lični integritet. Arkan postavlja novac kao koren svih problema, kao tema koja se stalno provlači kroz njegove filmove, ukazuje na problem miliona ljudi koji spavaju na ulicama Montreala i upire prstom na velike korporacije koje stvaraju nejednakosti u savremenom svetu.

Kritika je nepodeljeno podržala ovaj film, koji na zabavan način kombinuje triler, komediju, čak i romansu u svetu u kojem korporacije na razrađen način izbegavaju da plate porez, praveći time još dublje socijalne razlike među ljudima.

Veliku glumačku podelu predvode poznati kanadski glumci Alexandre Landry, Maripier Morin, Maxim Roy i Vincent Leclerc.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu