•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Out of Africa (1985)

Epska romansa Sidneya Pollacka na plantaži kafe na početku 20.veka okitila se sa čak sedam Oscara potvrdivši zvezdani status Roberta Redforda i Meryl Streep.

Danska baronica Karen Blixen imala je farmu u Africi koju je izgubila, baš kao i muža i ljubavnika. Kasnije je napisala knjigu o tim danima predstavljajući se kao Isak Dinesen. Prema njenim zapisima Sidney Pollack je snimio ovaj film, a služio se i biografijom 'Isak Dinesen: The Life of s Story Teller' autorke Judith Thurman.

U centru radnje je Karen (Meryl Streep) koja ulazi u brak iz koristi sa bratom bivšeg ljubavnika, baronom Brorom Von Blixenom (Klaus Maria Beandauer) i dobija zvanje baronice. Odlazi sa njim u Keniju na plantažu 1913. godine gde počinju uzgajati kafu.

Muž joj je gotovo stalno na poslovnim putovanjima, a otkriva i da je veliki ženskaroš pa ga na kraju i izbacuje iz kuće. Vreme uglavnom provodi sama radeći na farmi, u borbi protiv brojnih neprilika nastojeći da ostvari što bolji odnos sa starosedeocima.

Druži se sa dvojicom slobodoumnih muškaraca koje je upoznala po dolasku u zemlju. Pažnju će joj ubrzo zaokupiti jedan od njih, lovac, pisac i avanturista Denys Finch-Hatton (Robet Redford) u koga se zaljubljuje.

Ta joj romansa služi kao inspiracija za početak i više nego uspešne spisateljske karijere po povratku u Dansku 1931. godine.

Film je osvojio Oscare za najbolji film, reditelja, adaptirani scenarijo, kameru, originalnu muziku, scenografiju i zvuk.

Obavezno pogledajte ovaj film jer je pravno remek delo a Meryl Streep i Robert Redford jednostavno briljiraju.

NNT
Žanr:avantura, biografija, drama
Godina:1985
Reziser:Sydney Pollack
Scenario:Karen Blixen, Judith Thurman
Uloge:Meryl Streep, Robert Redford, Klaus Maria Brandauer
Uzrast:PG
Award:7 Oscara, 22 nagrade i 19 nominacija
Box office:266
Studio:Mirage Enterprises, Universal Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski, svahili
Trajanje:161 minut
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila