•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvoren konkurs za vizuelne umetnike/ce i strip autore/ke za rezidencijalni program u Novom Sadu

Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada i Agencija Komunikart iz Pančeva pozivaju vizuelne umetnike/ce i strip autore/ke iz Srbije da se prijave za prvi rezidencijalni program u okviru novog projekta “Remix Comix” koji će se održati u Novom Sadu, od 17. do 31. oktobra 2022. godine.

Poziv je otvoren za dvoje umetnika/ca iz Srbije, bez ograničenja po pitanju starosne dobi učesnika/ca, kao ni umetničke discipline kojom se bave. Organizator obezbeđuje smeštaj i honorar za učesnike/ce rezidencije.

“Remix Comix” je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa. Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici/ce biti uključeni u rad sa umetnicima/cama. Krajnji cilj AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika/ca iz četiri države - Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada. Radni jezik rezidenata/kinja biće engleski.

Za prijavu na Poziv za rezidencijalni program “Remix Comix” potrebno je pravilno popuniti formular na engleskom jeziku i poslati ga uz dva grafička/foto priloga (u pdf-u) na adresu remixcomixns@gmail.com do 25. avgusta 2022. godine u ponoć po lokalnom vremenu. Formular za prijavu možete naći na strani: https://bit.ly/3zEE8kP

O izboru dobitnice/dobitnika konkursa odlučivaće petočlana komisija sastavljena od predstavnika/ca partnera projekta „Remix Comix. Imena dobitnika/ce biće objavljena 10. septembra na sajtu Multimedijalnog centra Led art iz Novog Sada i Agencije Komunikart iz Pančeva.

Otvoreni pozivi za rezidencijalne programe u Amsterdamu, Pragu, Ljubljani i Pančevu biće objavljeni naknadno.

U prilogu vizuali, dozvoljeno za objavljivanje.
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila