•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Otvoren konkurs za jednogodišnje profesionalno usavršavanje filmskih autorki

Objavljen je poziv za ekskluzivan jednogodišnji trening CIRCLE Women Doc Accelerator 2019 namenjen filmskim poducentkinjama i rediteljkama koje uglavnom dolaze iz Južne i Istočne Evrope. Reč je o veoma važnom programu, jedinstvenom u Evropi a pokrenutom iz Srbije, koji je kao značajna inicijativa postao prepoznatljiv i van regiona.

Osam rediteljki i producentkinja koje imaju dokumentarni projekat u bilo kojoj fazi produkcije, a žele da ga unapređuju kroz rad sa vodećim ekspertima i da ga prezentuju široj filmskoj profesionalnoj zajednici razvijajući istovremeno i svoje profesionalne veštine, imaće priliku da budu izabrane za ovaj program.

O značaju ovog programa najbolje svedoči i poziv East Doc Platforme iz Praga, u okviru čijeg će panela 13. marta „Žene u filmskoj industriji“, Biljana Tutorov, direktorka programa CIRCLE govoriti na temu rodne ravnopravnosti, zajedno sa govornicama iz Sjedinjenih država, Nemačke i Švedske.

Program realizuje Wake Up Films iz Srbije u partnerstvu sa DOK Leipzig Co-Pro marketom, Evropskom ženskom audiovizuelnom mrežom (EWA), Evropskom dokumentarističkom mrežom (EDN) i Underhill festivalom. Program je podržan od strane Filmskog centra Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

CIRCLE Women Doc Accelerator je trening namenjen profesionalnom usavršavanju filmskih autorki (rediteljkama i producentkinjama) iz oblasti dokumentarnog filma koje žele dalje da razvijaju svoje projekte nezavisno u kojoj fazi produkcije se nalaze. Program targetira autorke iz zemalja Južne i Istočne Evrope, ali ne isključuje i ostale regione.

Program se sastoji iz tri modula: prvi će biti realizovan u Podgorici u Crnoj Gori u junu mesecu, drugi u Novom Sadu u Srbiji u avgustu, i treći u Lajpcigu (Nemačka) u oktobru 2019.

Za više informacija o prijavi i programu posetite sajt www.doccircle.me

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...