•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Ostavljeni (2010)

Trinaestogodišnji Alen živi u domu za nezbrinutu decu. Uveren je da su mu majka Francuskinja i otac Englez novinari koji su morali napustiti Bosnu i da će se vratiti po njega. Alen im piše pisma koje odgajateljica Cica uredno sprema u policu svog pisaćeg stola. U blizini doma nalazi se trgovina, a vlasnik Šento potiče dečake na krađe te ih zauzvrat nagrađuje novcem. Ali Alen ne želi novac već svoj dosije iz doma kako bi saznao gde mu žive roditelji. Šento nabavi Alenu dosije iz kojeg sazna da mu roditelji nisu strani novinari već da mu je majka Amila silovana za vreme rata i da živi u malom bosanskom selu. Povređen novim saznanjem Alen dolazi u sukob sa Šentom i beži u potragu za majkom...
"Ostavljeni", prvi dugometražni igrani film bosanskog reditelja Adisa Bakrača, priča je o dečaku iz doma za nezbrinutu decu koji pokušava saznati istinu o svom podreklu. Kroz priču o dečaku Alenu "Ostavljeni" opisuju posledice ratnog stradanja i neizmernu nepravdu koju je rat doneo najbespomoćnijima, deci.
Glavnu ulogu tumači Tony Grga koji je za ulogu Alena nagrađen na Pula Film Festivalu Zlatnom arenom za glavnu mušku ulogu (sekcija manjinskih produkcija). U ulozi odgajateljice Cice imamo prilike gledati jednu od najuspešnijih glumica s našeg područja, Miru Furlan, dok se u ulozi Muamera pojavljuje sjajni Zijah Sokolović.

Žanr:drama
Godina:2010
Reziser:Adris Bakrač
Scenario:Zlatko Topcic
Uloge:Tony Grga, Mirsad Tuka, Mira Furlan
Award:1 osvojena
Studio: HEFT Production
Zemlja:Bosnia & Herzegovina
Jezik:Bosanski
Trajanje:85 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....