•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oskarovac Nikola Pjovani sa sekstetom premijerno u Beogradu

Oskarovac Nikola Pjovani sa svojim sekstetom prvi put pred beogradskom publikom priređuje spektakl koji ne smete propustiti!

Nikola Pjovani, slavni pijanista, dirigent i jedan od najcenjenijih italijanskih kompozitora filmske i pozorišne muzike, ovom prilikom nastupiće na klaviru i dirigovaće svojim sekstetom koji čine Marina Čezari, saksofon i klarinet, Paskvale Filasto, violončelo i gitara, Pjetro Pompei, bubnjevi i perkusije, Marko Lodo, kontrabas, i Serđo Kolikjo, klavijature i harmonika.

Nikola Pjovani veliki deo svoje aktivnosti posvećuje filmu i pozorištu i opredeljuje se za njih sa podjednakom strašću: na početku se njegov rad prevashodno odnosio na film, ali sa godinama se, kako kaže, sve više prepuštao luksuzu da se posveti pozorišnoj muzici, do te mere da nastupi uživo ispunjavaju najveći deo njegovog vremena. Budući da je aktivan i kao autor pesama, sedamdesetih godina komponuje zajedno sa Fabricijom De Andreom "Non al denaro, non all'amore né al cielo" i "Storia di un impiegato".

Sarađivao je sa najvećim italijanskim režiserima među kojima su Felini, koji se obratio Pjovaniju za svoja poslednja tri filma, Beninji, Belokjo, Moničeli, Tornatore, Dušan Makavejev, Bigas Luna, Džon Irvin, Filip Liore, Luis Sepulveda, i mnogi drugi. Muzika za film "Život je lep" Roberta Beninjija donela mu je Oskara 1999. godine. Tokom svoje karijere tri puta dobija nagradu "David di Donatello", četiri puta nagradu "Colonna Sonora", tri puta "Nastro d'argento", dve nagrade "Ciak d'or", zatim "Globo d'Oro" koji dodeljuje Udruženje stranih medija u Italiji i nagradu "Elsa Morante".

"Muzika je opasna" je muzička priča koju pripovedaju instrumenti na sceni - klavir, kontrabas, perkusije, saksofon, klarinet, gitara, violončelo i harmonika. Kako bi istakao stanice ovog slobodnog muzičkog putovanja, Nikola Pjovani dočarava publici smisao razgranatih puteva koji su ga doveli do saradnje sa De Andreom, Felinijem, Manjijem, pozorišnim, filmskim, televizijskim rediteljima iz Španije, Francuske, Holandije, pevačima instrumentalistima, dok naizmenično interpretira komade koji do sada nisu izvođeni u pozorištu i nove verzije aranžmana poznatijih kompozicija, napisanih za ovu priliku.

U ovoj pozorišnoj priči reč doseže tamo gde muzika ne može, dok muzika vlada tamo gde reč ne zna i ne može da dospe. Video-snimci upotpunjuju muzičku priču slikama iz filmova, predstava i, pre svega, slikama koje su umetnici poput Manare posvetili muzičkom stvaralaštvu Nikole Pjovanija.

Karte su u prodaji po ceni od 1.000 i 1.200 dinara na biletarnici Kolarca, a moguće ih je kupiti i onlajn.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....