•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Opera “Služavka Gospodarica” na velikoj sceni Kolarca privodi kraju projekat Young at Opera!

Nakon tri godine aktivnosti, 9 turneja kroz Bugarsku, Crnu Goru, Albaniju i Srbiju, tri operska dela, četiri različita rediteljska tumačenja, Young@Opera projekat nastavlja sa izvođenjem opere “Služavka Gospodarica” Đovanija Batiste Pergolezija u Srbiji u saradnji sa Kolarčevom zadužbinom. Ovaj projekat startovao je 2018. godine, vode ga kroz projektno partnerstvo Fondacija Operosa, Kolarčeva zadužbina i Opština Herceg Novi, podržala ga je Evropska unija kroz program Kreativna Evropa i završava se ovim programskim segmentom.

Pergolezijeva opera “Služavka gospodarica” izvešće se:

- u subotu 4. decembra 2021. u 20h u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini na velikoj sceni

- u ponedeljak 27. decembra 2021 u 20h u Šapcu, na sceni Šabačkog pozorišta

Operu “Služavka gospodarica” je režirao istaknuti reditelj Vladan Đurković, dizajn svetala i scenografiju potpisuje Magdalena Vlajić, dok je za priremu solista bila zadužena Dragana Radaković.

Kroz projekat Young at Opera prošlo je 65 mladih umetnika iz Bugarske, Crne Gore i Srbije: operskih pevača, glumaca, pijanista, instrumentalista, reditelja, scenografa i kostimografa te je na taj način i ispunjena misija projekta: pružiti scensko iskustvo i priliku za profesionalno usavršavanje mladim operskim talentima. Odabrane umetnike pratili su mentori koji su se smenjivali iz aktivnsti u aktivnost te su oni imali i profesionalno umetničko vođstvo. Ovaj projekat govori o podsticanju i promociji mladih umetnika i njihovog razvoja, kreativnosti, mobilnosti i razmeni kultura pa je rad na ovoj operi zabavnog karaktera idealno sredstvo za takvo umetničko istraživačko putovanje.

Ovaj projekat sastojao se iz nekoliko faza počevši sa produkcijom istoimene opere, ali u interpretaciji kompozitora Đovanija Paizijela koja je igrana 2018. godine. 2019. godinu obeležila je premijera opere “Džumbus” kompozitorke Milice Ilić na tekst Jovana Stamatovića Karića u dve nezavisne režije: Natalije Stanković i Patrika Lazića. Pauza 2020. godine prekinuta je serijom koncerata u okviru letnjeg Operosa festivala i završava se ovog decembra Pergolezijevom “Služavkom gospodaricom” što ujedno čini i kraj projekta.

4. i 27. Decembra na sceni ćete imati priliku da poslušate Saru Ristić u ulozi Serpine, Andriju Sekulića u ulozi Uberta, Uroša Milojevića i Jovana Živkovića u ulozi Vesponea. Za klavirom će ih pratiti pijanistkinja Valentina Kostandinović.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama pomenutih dvorana pred početak predstave.

Dobro došli!

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...