•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

One Night at McCool's (2001)

Neobična kriminalistička komedija reditelja Haralda Zwarta, "Šta muškarci žele" ne daje potpuno jasan odgovor na naslovno pitanje, ali vrlo dobro pokazuje da ni muškarci sami to ne znaju. Spajajući atmosferu film-noira sa komičnim delovima i živopisnim likovima, film je ovo kao stvoren za sladokusce, kojima će se sigurno svideti i narativni okvir filma.

Nesretnog konobara Randyja (Matt Dillon) često mori razmišljanje kako mu je život dosadan i predvidljiv, sve dok jedne noći nakon kasne smene na ulici ne spasi zavodljivu Jewel (Liv Tyler) od silovanja. Ispostavi se kako je čovek koji ju je pokušava silovati njen ljubomorni dečko Utah (Andrew Silverstein), a sve je bila samo zamka kako bi opljačkali Randyja. Međutim, Jewel ubija svog dečka, uđe u vezu s Randyjem i malo-pomalo preuzme vlast u njegovoj kući. Uskoro, Jewel Randyju toliko zamuti prosuđivanje da ovaj počinje obijati tuđe stanove. Ali, nije konobar jedini koga je opasna Jewel očarala, jer u redu čeka i njegov rođak Carl (Paul Reiser) i detektiv Dehling (John Goodman), koji istražuje Utahovu smrt.

"Šta muškarci žele" nije ispričan na klasični način, nego se većina filma sastoji od likova koje portretiraju odlični Matt Dillon, John Goodman i Paul Reiser, koji prepričavaju svoje srcobolje i (ne)romantične trenutke vezane za prevrtljivu Jewel koju igra Liv Tyler. Poseban komični efekat izazivaju gotovo potpuno suprotstavljena viđenja istih situacija od strane različitih likova.

Žanr:komedija, krimi
Godina:2001
Reziser:Harald Zwart
Scenario:Stan Seidel
Uloge:Liv Tyler, Matt Dillon, Mary Jo Smith
Uzrast:R
Studio:October Films, Furthur Films
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:93 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...