•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Oktobar (2011)

Oktobar je srpski film iz 2011. godine. Ovaj omnibus od sedam priča je diplomsko ostvarenje sedam mladih reditelja, koji su studirali u klasi poznatog reditelja Slobodana Šijana i asistenta Stefana Arsenijevića na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

Režiju i scenario za ovih sedam priča potpisuju Ivan Pecikoza (priča Revolucija jede svoju decu), Senka Domanović (priča Nisam tamo), Ognjen Isailović (priča Rođendan), Dane Komljen (priča Psi svetla), Damir Romanov (priča Grobarske priče), Ognjen Glavonić (priča Pepeljuga) i Milica Tomović (priča Diplomiranje).

Film je svoju premijeru imao 21. juna 2011. godine u Novom Sadu na Filmskom festivalu Cinema city.

Kroz sedam intimnih priča u ovom filmu iznosi se generacijski stav, prikazan na različite načine-od crne komedije do melodrame, od poetičnih portreta do socijalno angažovanog horora. Motiv koji povezuje sve priče je desetogošnjica demokratske revolucije u Srbiji. Svaki fil se odvija na dan proslave 5. oktobra, i svaki film se prema tom događaju odnosi na različit način. Na ličan i emotivan način reditelji prikazuju kompleksnu sliku savremene Srbije.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Drama
Godina:2011
Reziser:Senka Domanovic, Ognjen Glavonic
Scenario:Milica Tomovic, Marijana Culic-Vicentic
Uloge:Nikola Rakocevic, Milica Grujicic i Aleksandar Gligoric
Studio:Fakultet Dramskih Umetnosti Beograd (FDU)
Zemlja:Serbia
Jezik:Srpski
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...