•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Odabrani vizuelni umetnici/e iz Srbije za rezidencijalni program Remix Comix u Novom Sadu

Učesnici prvog rezidencijalnog programa u okviru novog projekta “Remix Comix” koji će se održati u Novom Sadu, od 17. do 31. oktobra 2022. godine, biće vizuelni umetnici/e iz Srbije Larisa Ackov i Bojan Dojkić. Ovi autori/ke odabrani su na prethodno otvorenom konkursu koji su raspisali Multimedijalni centar Led art iz Novog Sada i Agencija Komunikart iz Pančeva.

Larisa Ackov (Pančevo, 1971) diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku za keramiku. Članica je ULUPUDS-a od 2001. godine. Magistrirala je Unikatnu keramiku 2004. na Fakultetu primenjenih umetnosti. Samostalna je umetnica, a pored keramike bavi se i slikarstvom, mozaikom i stripom. Imala je 21 samostalnu izložbu i učestvovala je 120 grupnih izložbi keramike, skulpture, slika i stripa, u Srbiji i inostranstvu.

Bojan Dojkić (Zrenjanin, 1980) živi i radi u Novom Sadu. Diplomirao je na smeru grafičkih komunikacija na departmanu za primenjene umetnost i dizajn Akademije umetnosti u Novom Sadu. Imao je pet samostalnih izložbi, među kojima se izdvaja “100 minijaturnih Exit stvorenja” na Exit festivalu 2011. godine. Bavio se ilustracijom i učestvovao u brojnim grupnim izložbama. Osvojiio je prvi nagradu 2016. u kategoriji slika, crteža, grafika i kombinovanih medija na međunarodnom Bijenalu minijature u Gornjem Milanovcu.

“Remix Comix” je projekat podržan od strane Evropske komisije kroz program Kreativna Evropa, i realizuje se u saradnji šest udruženja – MMC Led art Novi Sad, Lustr Fest Prag, Komunikart Pančevo, Forum Ljubljana, Zid teather Amsterdam i Fondacija Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022 Novi Sad.

Projekat ima za cilj da istraži lokalno kulturno nasleđe mikrosredina, specifične istorijske momente, značajne ličnosti, urbane legende i heroje iz kraja, i predstavi ih publici kroz formu stripa. Specifičnost projekta je u tome što će lokalno kulturno nasleđe sagledavati iz ugla socijalno osetljivih i ugroženih grupa, čiji će predstavnici/ce biti uključeni u rad sa umetnicima/cama. Krajnji cilj AIR programa je nastanak umetničkog dela u formi stripa u javnom prostoru.

Na istom zadatku sarađivaće deset učesnika/ca iz četiri države - Češke, Holandije, Slovenije i Srbije, tokom dve nedelje zajedničkog rada. Radni jezik rezidenata biće engleski.

Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu