•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Od 29. oktobra domaći film 'Vikend sa ćeletom' u bioskopu (video 2)

Od četvrtka, 29. oktobra najnoviji film reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića, „Vikend sa ćaletom“, započeće svoj bioskopski život. Prvi domaći igrani film, koji nakon izvsenog prekida i ponovnog rada i sjaja bioskopa, naša publika konačno ima priliku da gleda na velikom platnu, donosi humor i zbilju, nezaustavljiv smeh i razmišljanje utkano u tužnoj komediji o odnosu oca i sina.

Glavne uloge u filmu Miroslava Momčilovića poverene su našim istaknutim glumcima, na čelu sa Nenadom Jezdićem, čiji glavni lik Kašika - roditelj, otac teži da u toku samo jednog vikenda uspostavi prijateljski, ali i očinski odnos sa svojim sinom.

Povodom početka prikazivanja Momčilovićevog ostvarenja VIKEND SA ĆALETOM u bioskopima 29. oktobra, izjavu glumca Nenada Jezdića o filmu i liku prenosimo vam u celosti:

„Ovaj film jeste jedna od verovatnih istina o odnosu oca i sina i njihovoj ogromnoj vezanosti i ljubavi uprkos razdvojenosti. Različitosti karaktera i životnog okruženja tu ljubav čine vrlo kompleksnom neretko i vrlo duhovitom i komičnom. Miroslav Momčilović naravno ima oko i uvo koje vidi i čuje ono što u našem narodu definišemo sa onim: “da nije smešno bilo bi tužno”, kao i da uhvati tužne i potresne stvari koje humorom čini podnošljivijim. Ovo je moja do sada najluđa i najbolje napisana filmska i televizijska uloga. Iako se ponavlja zona mog glumačkog promišljanja, jak i kriminogen lik, Kašikina emotivna strana ga u isto vreme čini pristupačnim i otvorenim i dala mi je prostor da ga odigram onako kakav jeste, čovek od krvi i mesa, sa dobrim i lošim osobinama. Bez obzira na uvreženo mišljenje većine ja zaista verujem da nema loših ljudi i da su najkužniji među nama dobri, samo su putevi do pravog, ljudskog susreta sa njima komplikovani i teški. Tako i pojedini krimosi nose teret velikog intelekta koji je pogrešno upućen i fokusiran. Kašika, na putu svog roditeljskog i ljudskog preobražaja i Ogi, dete sa osobinama zrelog čoveka jednako nose teret drame i emotivnog susreta, iskonskog susreta Oca i Sina..... Neki susreti se, nažalost dese prekasno, kada je njihovo trajanje nemoguće u ovom životu i prenose se u večnost. Kašika, poput ranjene zveri, opet zahvaljujući instinktima sa asfalta oseća da je kraj blizu i želi da pošto-poto nadoknadi propušteno, i da bez kajanja ode. Verujem da će, bez obzira iz kog miljea dolaze, sva deca i roditelji, a posebni očevi i sinovi pronaći sebe u divnom, istinitom susretu Kašike i Ogija. Ovo je film o ljubavi i njenoj moći da nas menja onda kada je istinski pustimo u srce. Budite odgovorni prema sebi i drugima i pogledajte ovaj film, naravno poštujući propisane bezbednosne mere zaštite,“ istakao je glumac Nenad Jezdić

Osim Nenada Jezdića i mladog Vase Vraneša, u ostalim ulogama našli su se i Bane Vidaković u ulozi Bate Konja, najboljeg Kašikinog druga, Miodrag Miki Krstović, kao i Boris Milivojević, Katarina Radivojević, Svetlana Ceca Bojković, Srna Lango, Anja Alač, Jelena Đukić, Ana Radović, Marko Gvero, Bojan Lazarov, Miljan Davidović. Gost na filmu bio je fudbaler Vujadin Savić.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...