•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Novi Alien film verovatno neće imati dodirnih tačaka sa prethodna dva nastavka, najavljuje Ridley Scott

Poznati reditelј se vratio na ekrane u novoj seriji Raised by Wolves. Budući da je reditelј pričao sa novinarima u vezi HBO Max serije, pitanja se neizbežno vraćaju i na Alien franšizu i pitanja da li je neki novi film na putu. Skot je potvrdio da je u pripremi novi Alien film. Morao je to da kaže.

"To je u proceduri. Išli smo putem da pokušamo da ponovo izmislimo priču sa Prometheus-om i Covenant-om. Sumnja se u to da li ćemo se vratiti direktno na to ili ne, jer je Prometheus jako dobro probudio osnovnu priču. Ali znate, tu su i standardna pitanja poput: "Da li je Alien lični projekat, da li to radimo jer volimo ili da li su svi ostali bez para? Da li morate da preispitate čitavu krvavu stvar i jednostavno koristite reč za franšizu? To je uvek osnovno pitanje“.

Ridley Scott je još u junu razgovarao o Alien franšizi i podelio je ideju koju bi želeo da dalјe istraži. "Idalјe mislim da je to dosta rada na Alien-u, ali mislim da ćete morati da sada bude ponovo razvijen", kaže on. Skot je nastavio i rekao: „Ono što sam uvek mislio dok sam ga pravio, prvo, zašto bi se stvorilo ovakvo stvorenje i zašto putuje u nečemu što sam uvek mislio da je neka vrsta ratnika, koji nosi mnoštvo jaja. Koja je bila svrha svemirskih brodova, a koja jaja? To je stvar za koju treba postaviti pitanje - mislim ko, zašto i za koju svrhu je sledeća ideja." Iako ovaj put reditelј nije spomenuo ovaj element priče, može da se pretpostavi da mu još uvek lebdi u glavi.

Iako se čini da će priča da bude još jedan predznak, ne izgleda da će biti u istoj liniji kao Prometheus i Alien: Covenant, što će za neke obožavaoce biti dobre, a za druge loša vest. Bez obzira na to, lјubitelјi franšize će verovatno svi biti uzbuđeni što je u pripremi još jedan Alien Prequel, iako će proći neko vreme pre nego što ga svi vidimo. Čini se da je Ridley Scott prilično uzbuđen zbog istraživanja drugog ugla priče.

Sa Sigourney Weaver razgovarali smo o mogućem Alien 5 ranije ovog leta. "Ne znam. Ridley [Scott] je krenuo u drugom smeru. Možda je Ripley uradila svoje. Zaslužuje odmor", rekla je glumica. Iako će to možda razočarati neke fanove, zvuči tačno sa onim što Ridley Scott nedavno teasuje. Reditelј želi da „ponovo razvije“ seriju za novi film.

Prometheus je bio prvi povratak Ridley Scott-a u franšizu posle više od 30 godina od originala 1979, u kojem je igrala Sigourney Weaver. James Cameron preuzeo je Aliens, dok je David Fincher režirao Alien 3, a Jean-Pierre Jeunet Alien: Resurrection . Izgleda da Skot sprema neke velike planove za predstojeći Alien Prequel. Nadamo se da će uskoro početi nešto konkratno da se dešava po tom pitanju.

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....