•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nova zembla (2011)

Nova Zembla je film po istinitoj priči o legendarnoj neuspeloj misiji holandske flotile, krajem 16 veka, koja je pokušala da pronađe trgovački put ka Aziji preko Severnog pola. Posada broda, koji se zaglavio u ledu ostrva Nova Zembla, morala je da preživi hladnoću zime u jezivim okolnostima.

Neverovatno moćna priča o odlučnosti, teškoćama i trijumfu ljudskog duha. Krajem 16 veka, Holandski brod napušta luku Amsterdama i plovi ka severnom Arktiku, gde ostaje zaglavljen u ledu. U misiji učestvuju dva broda i kapetan de Rijp odlučuje da se vrati dok još može, dok drugi brod kojim upravlja Villem Barentsz, tvrdoglavo nastavlja dalje.

Brod sa posadom Villem Barentsza ostaje u ledu i oni se iskrcavaju na ostrvo Nova Zembla. Videćemo njihovu borbu s prirodom, borbu sa hladnoćom i njihovu međusobnu borbu. U toj priči se ističe Gerrit de Veer, mladić koji dobija posao na brodu i kao pisac. Iako je bilo mnogo žrtava, deo posade na kraju ipak uspeva da se posle godinu dana vrati u civilizaciju i u Amsterdam stignu kao heroji.

CB
Žanr:istorijski
Godina:2011
Reziser:Reinout Oerlemans
Scenario:Hugo Heinen, Gerrit de Veer
Uloge:Doutzen Kroes, Derek de Lint, Jan Decleir
Studio:Eyeworks Film & TV Drama
Zemlja:Holandija
Website:www.novazembladefilm.nl
Jezik:holandski
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...