•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nosferatu the Vampyre (1979)

“Nosferatu the Vampyre” vampirski horor iz 1979. godine, čiji scenario i režiju potpisuje Werner Herzog. Originalni nemački naslov ovog filma je “Nosferatu: Phantom der Nacht” (“Nosferatu: Phantom of the Night”). Radnja filma je smeštena u 19. vek u Vizmaru u Nemačkoj i u Transilvaniji u Rumuniji. Ovo ostvarenje se smatra stilističkim rimejkom nemačke verzije filma o Drakuli iz 1922. godine, čiji je naslov “Nosferatu, eine Symphonie des Grauens”. Nalovne uloge u ovom ostvrenju tumače: Klaus Kinski kao grof Dracula, Isabelle Adjani kao Lucy Harker, Bruno Ganz kao Jonathan Harker, i francuski umetnik i pisac Roland Topor kao Renfield.

Herzog-ova verzija filma o Nosferatu-u je bila jako dobro prihvaćena od strane kritike i postigla je zavidan komercijalni uspeh. Ovo ostvarenje je takođe bilo druga od pet saradnji između reditelja Werner-a Herzog-a i glumca Klaus-a Kinsk-og.

Radnja filma “Nosferatu the Vampyre” govori o tome kako je Jonathan Harker poslat u zamak grofa Dracula-e da bi mu prodao kuću u Varna-i, u kojoj Jonathan živi. Ali, grof Dracula je vampir, besmrtno stvorenje koje živi hraneći se ljudskom krvlju.

Inspirisan fotografijom Lucy Harker, koja je Jonathan-ova žena, Dracula se seli u Varna-u, noseći sa sobom smrt i nesreću.

Ovo je jako misaona verzija dobro poznate priče o čuvenom grofu Dracula-i, u kojoj vampir nosi kletvu koja dovodi do toga da on ne može ni da ostari ni da umre.

Žanr:fantazija, horor
Godina:1979
Reziser:Werner Herzog
Scenario:Werner Herzog
Uloge:Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz
Uzrast:PG
Award:6 osvojenih, 4 nominacije
Studio:Werner Herzog Filmproduktion
Zemlja:Nemačka
Jezik:engleski
Trajanje:107 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...