•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Niška produkcija snima film o Zoranu Radmiloviću

Zoran Radmilović je jedan od najboljih i najvoljenijih srpskih glumaca, kao i jedan od najvećih komičara sa ovih prostora. Glumio je u pozorištu, u velikom broju filmova, ali ga ipak publika pamti po predstavi „Radovan III“.

Rodom je iz Zaječara. Pozorište iz tog grada upravo nosi njegovo ime „Zoran Radmilović“. Kažu da nije živeo lako, bio je sav svoj. Zoran je bio rekorder po broju otkazanih predstava. Jednom prilikom nije želeo da izađe na scenu jer mu je odbijen zahtev za dodelu stana.

O životu i radu Zorana Radmilovića pisala je štampa i on je kroz to pisanje predstavljen na određeni način. Međutim, stiče se utisak da njegova životna priča njije ispričana, a on je to svakako zalužio. Zato će City Production planira da kao jedan od narednih projekta bude upravo film o njemu, rekao je producent Oliver Paunović. On je veliki jugoslovenski glumac i on to svakako zaslužuje, ističe Paunović.

Rođen je 11. maja 1933. godine u Zaječaru, a preminuo je 21. jula 1985. godine u Beogradu.

Završio je gimnaziju i bio je član dramske sekcije koju je vodio Milan Srdoč. Kada se preselio u Beograd, nastavio je da se bavi glumom. Igrao je kod prve srpske pozorišne i filmske režiserke Soje Jovanović u KUD „Ivo Lola Ribar“. Pošto je želeo da udovolji ocu, upisao je Pravni fakultet. Nakon dve godine je prešao na Arhitektonski fakultet koji je takođe napustio. Započeo je studije engleskog jezika na Filološkom fakultetu, ali je i od njih odustao i upisao je glumu na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju. U međuvremenu je služio vojsku, a diplomirao je 1963. godine u klasi profesora Mate Miloševića.

Od 1962. do 1968. godine Zoran je bio član Beogradskog dramskog pozorišta. 1968. godine je postao stalni član Ateljea 212 i u njemu je nastupao do smrti. 1964. godine mu je dodeljena glavna uloga u pozorišnoj predstavi „Kralj Ibi“ koja se smatra njegovom „ulogom života“. Tada je do izražaja došla Zoranova glumačka nadarenost i smisao za komiku. Igrao ju je do 1978. godine.

Komad „Radovan III“ je odigrao 299 puta. Ova uloga mu je donela titulu Kralja humora i improvizacije. Kritika ju je u početku negativno ocenila, ali vremenom je postala kultna. Posle glumčeve smrti, nekoliko puta je izvedena sa Vojom Brajovićem u glavnoj ulozi, ali nije naišla na dobar prijem publike. Na VHS-u i DVD-u je snimljena u Zoranovom izvođenju i prodata je u velikom broju primeraka.

Pročitaj više na: https://www.biografija.org/film/zoran-radmilovic/

Preuzeto sa portala Niskevesti.rs .

Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...