•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nisu ni misice naivne

U britanskim bioskopima je krenuo da se emituje dokumentarac pod imenom “Tabloid” sa tako neverevatnom pričom koju je teško i izmisliti. Genijalni režiser dokumentarnih filmova Errol Morris snimio je biografiju Joyce McKinney koja se 'proslavila' slučajem koji krajem 70-ih nije silazio sa stranica tabloida.

Joyce je bivša miss Južne Karoline koja se zaljubila u mladog mormonskog misionara Kirka Andersona pa ga je, uz pomoć saradnika, 1977. otela u Velikoj Britaniji, lisicama vezala za krevet i seksualno iskorišćavala puna tri dana. Kad je Korg podneo tužbu, Joyce je izjavila da je seks bio dobrovoljan i da su mu mormoni isprali mozak. Ona nije ostala da sačeka suđenje nego je prerušena pobegla u SAD.

Pošto je u to vreme bilo nezamislivo da žena siluje muškarca, osuđena je samo zbog otmice.

Kritičare je oduševio Morrisov dokumentarac u kojem se vrlo detaljno i dinamično opisuje sočna priča, a Joyce nije bila tako srećna zbog filma. Podnela je tužbu protiv reditelja i izjavila da eu prikazao kao 'ludu seksualnu zločinku, sado-mazo prostitutku i silovateljicu'.

Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...