•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Neprijatelj (2011)

Neprijatelj je srpski film iz 2011. godine. Režirao ga je Dejan Zečević, a scenario su zajedno sa njim napisali Đorđe Milosavljević i Vladimir Kecmanović. Film je rađen u koprodukciji Srbije i Republike Srpske, uz manjinske koproducente iz Hrvatske i Mađarske. Sniman je na lokacijama na planini Kozari i u Beogradu. Finansiranje filma su pomogli Ministarstvo kulture Republike Srbije, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i opština Prijedor.

Film je svoju premijeru imao 6. marta 2011. godine na beogradskom Festu.

Godina 1995, 7. dan mira nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Inženjerska jedinica deminira granicu između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Svaki od vojnika nosi svoj teret ratnih iskustava i trauma, svaki se suočava sa strahovima na sopstveni način. Jedni skloni autodestrukciji, drugi srećni što su živi, treći katatonični posle doživljenih trauma, četvrti okrenuti molitvama, peti šali i smehu tamo gde im mesto i nije, neki snovima o povratku porodici, a neki okrvavljenih ruku i krišom napunjenih džepova pokušavaju se prikriti.

Kao i na samom početku tek završenog građanskog rata, dovoljna je jedna iskra ludila, da se pokrene “perpetum mobile” sukoba i nasilja među prijateljima.

Iz Vikipedije, slobodne enciklopedije

Žanr:Drama, Horor, Triler
Godina:2011
Reziser:Dejan Zecevic
Scenario:Djordje Milosavljevic , Dejan Zecevic
Uloge:Aleksandar Stojkovic, Vuk Kostic i Tihomir Stanic
Award:1 nagrada
Studio:Biberche, Balkan Film, Tivoli Film Produkcio
Zemlja:Serbia
Jezik:Serbian | English | Arabi
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu