•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nebojša Dugalić i Rejf Fajns u filmu "Bela vrana" na Moj Off

U "sali" kućnog bioskopa MOJ OFF koji neprekidno radi već puna četiri meseca, avgust mesec započeće uz veoma cenjena domaća glumačka imena Nebojšu Dugalića i Raleta Milenkovića, kao i uz inostrane zvezde Rejfa Fajnsa, Arnolda Švarcenegera, reditelja Pavela Pavlikovskog.
Od 1. avgusta na adresi mojoff.net naći će se evropska i američka kinematografija, filmovi FESTA 2019. - "Hladni rat" (Cold War) i "Bela vrana" (The White Crow), potom američka drama "Fatalni ishod" (Aftermath) koja je u četvrtak 6. avgusta BESPLATNA za posetioce bioskopa, kao i animirani film "Luiza na obali" prikazan na KIDS FEST-u 2016. godine.

U režiji populanog Britanca Rejfa Fajnsa (Ralph Fiennes) nastala je englesko-srpska koprodukcija "Bela vrana" koja je prošle godine otvarila 47. Međunarodni filmski festival - FEST, a delom je i snimana u Beogradu, o čuvenom ruskom baletskom igraču Rudolfu Nurejevu čiji je prebeg iz Sovjetskog Saveza ostao kao istaknut primer o odlascima tadašnjih sovjetskih umetnika iz matične zemlje.

Radnja ovag biografskog filma smeštena je u period Hladnog rata, vraćajući nas decenijama unazad kada je baletski igrač tadašnjeg lenjingradskog teatra Kirov - talentovani Rudolf Nurejev, odlučio da i pored stalne pratnje KGB-a ostane u Parizu i ne nastavi sa turnejom trupe.
Njegov zahtev za azilom u Parizu zapanjilo je svet i postao više nego dramatičan za sve prisutne članove pozorišta, ali blistava karijera bila mu je zagarantovana i na Zapadu. Njegova popularnost bila je ogromna, njegov uticaj na potonje baletske igrače neverovatan.

Britanski glumac i reditelj Fajns igra čuvenog majstora igre Aleksandra Puškina, koga je predstavlja glumeći isključivo na ruskom jeziku, a glavnog lika Nurejeva, u njegovoj dvadeset i trećoj godini, predstavio je ukrajinski baletetski igrač Oleg Ivenko.

Film je sniman u englesko-srpskoj koprodukciji i neke od uloga tumače naši glumci Nebojša Dugalić, Radoslav Rade Milenković, Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović. Adaptaciju bestselera o životu Nurejeva uradio je scenarista Dejvid Hera (David Hare), poznat po scenarijima nagrađivanih filmova „Sati“ (The Hours) i "Čitač" (The Reader).

Poljski film "Hladni rat" koji je prošle godine poneo tri nominacije za nagradu Oskra, a Pavelu Pavlikovskom donelo nagradu za najboljeg reditelja na Kanskom filmskom festvalu, još jedan je FEST-ov naslov na MOJ OFF i osvrće se na vreme Hladnog rata.
Inspirisan burnom ljubavnom pričom svojih roditelja, u posleratnim vremenima Varšave, Pavlikovski donosi priču o ljubavi između džez pijaniste Viktora (Tomasz Kot) i mlade Zule (Joanna Kulig), talentovane za pevanje i igru, o njihovim različitim temperamentima, kao i socijalnom poreklu, a lokacije stalnih susreta poput Berlina, Pariza, Jugoslavije ostaće tesne za njihovu strast.

Za decu i ljubitelje animacije na repertoaru će se naći francuski animirani film "Luiza na obali" iz 2016., a BESPLATNO u četvrtak (6. avgust) posetioci Online bioskopa moći će da pogledaju film sa Arnoldom Švarcenegerom "Fatalni ishod" zasnovan na istinitim događajima u Nemačkoj, kada su se dva putnička aviona sudarila zbog greške kontrolora saobraćaja. Priča prati živote dva potpuna stranca koje je povezala nesreća, Romana (Švarceneger) koji u toj nesreći gubi ženu i trudnu ćerku i kontolora leta Džejka (Mek Neri) čija greška je uzrok nesreće.

Podeli:



Preporucujemo