•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

"Nebeska Udica" i "Žućko" na listi 10 'naj' filmova o košarci

"Nebeska udica" Ljubiše Samardžića i "Žućko - priča o Radivoju Koraću" u režiji Gordana Matića uvršteni su na listu 10 najboljih filmova o košarci francuskog sportskog magazina Bašket.

Kako je saopštio Filmski centar Srbije, u odrednici o "Nebeskoj udici", koja je stavljena na 5. mesto liste, navodi se da je košarka u tom filmu prikazana kao vid terapije tokom NATO agresije na Srbiju, kao i da se u filmu pojavljuju i voljeni košarkaški srpski superstarovi.

U delu koji se tiče filma "Žućko - Priča o Radivoju Koraću" istaknuto je da je reditelj srčano ispričao priču o prvoj istinskoj košarkaškoj zvezdi na ovim prostorima, odnosno o neponovljivoj pojavi, što je Radivoje Korać po mnogo osnova svakako bio.

"Nebeska udica" je igrani film iz 2000. godine u kome glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Ana Sofrenović i Nikola Kojo.

Bio je srpski kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja.

U ovom ostvarenju Kaji, bivšem košarkaškom reprezentativcu Jugoslavije, padne na um da popravi košarkašku halu u kojoj su pre bombardovanja igrali.

Mada je ideja prihvaćena kao suluda u takva vremena, nikome od mladića iz kraja nije bilo na pameti da celo leto provedu po skloništima.

"Žućko - priča o Radivoju Koraću" je igrano-dokumentarni film o jednom od najvećih košarkaša sa ovih prostora.

Istovremeno, ovo je priča o jednom vremenu, o zemlji koje više nema, bivšoj Jugoslaviji, koja se tih 50-tih i 60-tih godina 20. veka počela otvarati prema Zapadu preko sporta, muzike, filma, mode. Igrane uloge tumače Vladimir Aleksić, Katarina Radivojević, Tihomir Stanić, Voja Brajović i Tamara Krcunović.

Naratori u filmu su Aleksandar Saša Ðorđević i Milenko Tepić, a među sagovornicima su brojna legendarna imena iz sveta jugoslovenske i svetske košarke: Borislav Stanković, Ranko Žeravica, Ivo Daneu, Nikola Plećaš, i mnogi drugi.

Podeli:



Preporucujemo

Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila