•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Natalie Portman

Natalie Portman je rođena 9.6.1981 u Jerusalemu u Israelu. Poseduje dvojno državljanstvo. Njena prva velika uloga bila je 1994 u akcionom filmu Luca Besssona: 'Léon: The Professional', Natalie je tada imala samo 13 godina i pokazala je kako je talentovana i kako predstoji velika glumačka karijera pred njom, što je uskoro i potvrdila ulogom Padmé Amidala u Star Wars prequel trilogy (1999,2002,2005).

1999. upisala je studije psihologije na Univerzitetu Harvard i 2003 je diplomirala. 2005 je usledila prva nominacija za najbolju sporednu žensku ulogu i prvi osvojeni Zlatni Globus za ulogu u filmu 'Closer'. Svog Oscara dobila je 2011 za ulogu u filmu 'Black Swan' , a taj joj je film donio i BAFTU i ponovo Zlatni Globus. Još neki od njenih poznatijih filmova su: 'V for Vendetta ' , 'Thor' , 'My Blueberry Nights' , 'Cold Mountain ', 'Zoolander', 'Anywhere but Here', 'Everyone Says I Love You' , 'Heat', 'Beautiful Girls' i ostali.

Osim psihologije studirala je balet i moderan ples, a učila je i strane jezike: francuski, japanski, nemački i arapski. Od 2009 je u vezi sa koreografom 'Black Swan-a' Benjaminom Millepiedom, 2011 su dobili sina Alepha Portmana-Millepieda, a 2012 su se oženili po intimnoj jevrejskoj ceremoniji. Kako joj je muž dobio posao kao direktor Paris Opera baleta, on i porodica su se preselili u Francusku, a Natalie je izjavila da bi želela da postane državljankom Francuske.

'I'm going to college. I don't care if it ruins my career. I'd rather be smart than a movie star.' - Natalie Portman

Filmografija:
2014 A Tale of Love and Darkness (filming)
2015 Jane Got a Gun (post-production)
2014 Untitled Terrence Malick Project (post-production)
2014 Knight of Cups (post-production)
2013 Thor: The Dark World
2013 Illusions & Mirrors (Short)
2007-2012 The Simpsons (TV Series)
2012 Paul McCartney: My Valentine (Video short)
2011 Thor
2011 Your Highness
2011/I No Strings Attached
2010 Black Swan
2010 Hesher
2009/I Brothers
2009 The Other Woman
2009 GREED, a New Fragrance by Francesco Vezzoli (Short)
2008 New York, I Love You
2008 The Other Boleyn Girl
2007 Mr. Magorium's Wonder Emporium
2007 Hotel Chevalier (Short)
2007 The Darjeeling Limited
2007 My Blueberry Nights
2006 Goya's Ghosts
2006 Paris, je t'aime
2005 V for Vendetta
2005 Slobodna zona
2005 Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005 Domino One
2004/I Closer
2004 True (Short)
2004 Garden State
2004 Sesame Street (TV Series)
2003 Cold Mountain
2002 Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2001 Zoolander
2000 Where the Heart Is
1999 Anywhere But Here
1999 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1996 Mars Attacks!
1996 Everyone Says I Love You
1996 Beautiful Girls
1995 Heat
1994 Léon: The Professional
1994 Developing (Short)

Podeli:



Preporucujemo

BOŽIĆ NA PICKBOX NOW: Najlepši filmovi će vas podsetiti...
Počeo novi krug evropskog filmskog izazova
Arctic Justice (2019) - uskoro
The Art of Self-Defense (2019) (2019)
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 5. do 11. decembra
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) - uskoro
Repertoar Cineplexx Niš bioskopa od 28.novembra do 4....
"ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2" OBARA REKORDE GLEDANOSTI I...
A.S. (25) premijerno prikazan sinoć u Domu omladine
Dnevnik Diane Budisavljević otvara Valjevske filmske...
Parasite (Gisaengchung) (2019) (2019)
Goran Višnjić dobio ulogu u jednoj od najpopularnijih...
U Jugoslovenskoj kinoteci svečano otvoreni Dani...
Skorseze: Molim vas, ne gledajte moj film na mobilnom
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 28. novembra do 4....
Poslednja epizoda serije Preacher na AMC kanalu
Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Niš i...
Ladies night uz film ,,Prošlog Božića" 5. decembra u...
Abigail (2019) - uskoro
Cats (2019) - uskoro
Run-off (2016) - uskoro
Peti KMMFF od 11. do 14. decembra u Gračanici
The Professor and the Madman (2019) (2019)
UZBUDLJIVA ANIMIRANA AVANTURA "PLAYMOBIL" U BIOSKOPIMA OD...
Fanovi otkrili grešku u drugoj sezoni serije "Senke nad...
KONAČNO U PRODAJI KARTE ZA PREMIJERU FILMA "AJVAR"
Dani slovenačkog filma od 6. do 9. decembra u Srbiji!
Srpska premijera filma Grudi rediteljke Marije Perović na...
Black Christmas (2019) - uskoro
PRVI TREJLER ZA NOVI FILM O DŽEJMSU BONDU - "NIJE VREME ZA...