•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Natalie Portman

Natalie Portman je rođena 9.6.1981 u Jerusalemu u Israelu. Poseduje dvojno državljanstvo. Njena prva velika uloga bila je 1994 u akcionom filmu Luca Besssona: 'Léon: The Professional', Natalie je tada imala samo 13 godina i pokazala je kako je talentovana i kako predstoji velika glumačka karijera pred njom, što je uskoro i potvrdila ulogom Padmé Amidala u Star Wars prequel trilogy (1999,2002,2005).

1999. upisala je studije psihologije na Univerzitetu Harvard i 2003 je diplomirala. 2005 je usledila prva nominacija za najbolju sporednu žensku ulogu i prvi osvojeni Zlatni Globus za ulogu u filmu 'Closer'. Svog Oscara dobila je 2011 za ulogu u filmu 'Black Swan' , a taj joj je film donio i BAFTU i ponovo Zlatni Globus. Još neki od njenih poznatijih filmova su: 'V for Vendetta ' , 'Thor' , 'My Blueberry Nights' , 'Cold Mountain ', 'Zoolander', 'Anywhere but Here', 'Everyone Says I Love You' , 'Heat', 'Beautiful Girls' i ostali.

Osim psihologije studirala je balet i moderan ples, a učila je i strane jezike: francuski, japanski, nemački i arapski. Od 2009 je u vezi sa koreografom 'Black Swan-a' Benjaminom Millepiedom, 2011 su dobili sina Alepha Portmana-Millepieda, a 2012 su se oženili po intimnoj jevrejskoj ceremoniji. Kako joj je muž dobio posao kao direktor Paris Opera baleta, on i porodica su se preselili u Francusku, a Natalie je izjavila da bi želela da postane državljankom Francuske.

'I'm going to college. I don't care if it ruins my career. I'd rather be smart than a movie star.' - Natalie Portman

Filmografija:
2014 A Tale of Love and Darkness (filming)
2015 Jane Got a Gun (post-production)
2014 Untitled Terrence Malick Project (post-production)
2014 Knight of Cups (post-production)
2013 Thor: The Dark World
2013 Illusions & Mirrors (Short)
2007-2012 The Simpsons (TV Series)
2012 Paul McCartney: My Valentine (Video short)
2011 Thor
2011 Your Highness
2011/I No Strings Attached
2010 Black Swan
2010 Hesher
2009/I Brothers
2009 The Other Woman
2009 GREED, a New Fragrance by Francesco Vezzoli (Short)
2008 New York, I Love You
2008 The Other Boleyn Girl
2007 Mr. Magorium's Wonder Emporium
2007 Hotel Chevalier (Short)
2007 The Darjeeling Limited
2007 My Blueberry Nights
2006 Goya's Ghosts
2006 Paris, je t'aime
2005 V for Vendetta
2005 Slobodna zona
2005 Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005 Domino One
2004/I Closer
2004 True (Short)
2004 Garden State
2004 Sesame Street (TV Series)
2003 Cold Mountain
2002 Star Wars: Episode II - Attack of the Clones
2001 Zoolander
2000 Where the Heart Is
1999 Anywhere But Here
1999 Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1996 Mars Attacks!
1996 Everyone Says I Love You
1996 Beautiful Girls
1995 Heat
1994 Léon: The Professional
1994 Developing (Short)

Podeli:



Preporucujemo

NOVI SPOT NEVENE BOŽOVIĆ ZA PESMU PRAZNI SNOVI
Le monde est à toi (2018) - uskoro
Nagrada 'Zlatni medved' za film 'Sinonimi'
Milanu Mariću uručena nagrada na Berlinalu
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 7. do 13. februara
Evropski filmski izazov vodi filmofile u Kan na filmski...
KONAČNO JE STIGAO! NE PROPUSTITE PRVI TREJLER FILMA...
FAN ART KONKURS INSPIRISAN FILMOM “ALITA: BORBENI...
'Breaking Bad' dobija filmski nastavak, Aron Paul se vraća...
Filmovi KRIVICA i TERET, u Maloj sali DKSG 8, 9 i...
Bumblebee (2018) (2018)
'Poslednji Srbin u Hrvatskoj' premijerno na FEST-u
U Srbiji se snima 2. sezona americke SCI FI serije...
Biković u ulozi 'sovjetskog Sinatre'
La dernière folie de Claire Darling (2018) - uskoro
'SREĆAN DAN SMRTI 2' U BIOSKOPIMA OD 14. FEBRUARA
Film "Promil do (k)raja" od sutra u bioskopima
Roma (2018) (2018)
Film 'Šavovi' nagrađen u Berlinu
Fame solutions i Fox vision Vam predstavljaju četiri...
Umro glumac Bruno Ganc, najpoznatiji filmski Hitler
Nova knjiga u izdanju Filmskog centra Srbije – „The...
Program DKSG za 11.2. film Juzni vetar i tribina Sex Sales
Aquaman (2018) (2018)
Stigao trejler za novog 'Aladina'
Novi romantični filmovi + španska serija za Dan...
Program DKSG za 19.februar, Predstava VERNISAŽ, Velika...
Liliane Susewind - Ein tierisches Abenteuer (2017) - uskoro
Repertoar bioskopa Cineplexx Niš od 14. do 20. februara
Destination Wedding (2018) - uskoro