•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Nakon 35 godina u Saudijskoj Arabiji otvara se bioskop

Ministarstvo kulture i informisanja Saudijske Arabije izdalo je dozvolu američkoj kompaniji "Amerikan multi-sinema" (AMC) za otvaranje bioskopske dvorane u toj zemlji. To znači da će bioskopi ponovo proraditi nakon 35 godina.

Vest je potvrdila saudijska novinska agencija SPA, koja navodi da će prvi bioskop u Saudijskoj Arabiji biti otvoren 18. aprila ove godine.

Saudijske vlasti su zabranile rad bioskopima osamdesetih godina prošlog veka iz konzervativnih razloga.

Prema dogovoru, AMC će u narednih pet godina u 15 saudijskih gradova otvoriti oko 30 bioskopa, a plan je da se do 2030. godine ovaj projekat proširi na 25 gradova.

Saudijski prestolonaslednik Muhamed bin Selman izjavio je u oktobru 2017. da se njegova zemlja vraća ”umerenom islamu”.

Prema pisanju Independenta, prvi film koji će biti prikazan u novootvorenom bioskopu biće "Crni panter" režisera Rajana Kuglera.

Website:b92.net
Podeli:



Preporucujemo

Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...
YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu