•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najveći hitovi klasike i Holivuda na Kolarcu

Simfonijski orkestar "Makris", pod dirigentskom palicom Predraga Goste (SAD/Srbija) sa Tamarom Rađenović, sopranom (UK/Crna Gora) i solistkinjama Amaliom Miler (gitara), Anjom Petković i Lenom Lončar (violine) održaće letnji gala koncert "Najveći hitovi klasike i Holivuda" u novosadskoj Sinagogi 4. septembra i Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine 5. septembra 2021. Oba koncerta počinju u 20 časova.

U dve koncertne večeri publiku u Beogradu i Novom Sadu očekuje uzbudljiv i dinamičan program sa odabranim numerama klasične i operske muzike, a magiju letnjih noći upotpuniće hitovi iz holivudskih filmova "Sever i jug", "Deset zapovesti", "Da Vinčijev kod", "Gladijator" i "Povratak u budućnost".

Beograd ponovo dočekuje mladu divu, sopranistkinju Tamaru Rađenović, koja je na koncertu "Amore per sempre" u aprilu 2021. u Kolarčevoj zadužbini ispraćena ovacijama, sa čak tri bisa i impresivnim kritikama uglednih beogradskih kritičara.

Tamara Rađenović je na Kolarcu na najbolji način opravdala reči velike Monserat Kabalje, koja joj je predvidela planetarnu karijeru lirskog soprana. Čuvena diva je sa Tamarom Rađenović radila do kraja svog života, a mnogobrojni Tamarini nastupi u velikim svetskim dvoranama prenose emocije i ljubav utkane u višegodišnji rad sa španskom divom.

Na Letnjem gala koncertu "Najveći hitovi klasike i Holivuda" Rađenović će izvesti arije iz opera Šarla Guna "Romeo i Julija", "Faust", Pučinijevih "La Bohème" i Guastavino: "La rosa y el sauce".

Muzičkom spektaklu doprineće Simfonijski orkestar "Makris", sa čak 65 muzičara, kojim će dirigovati čuveni dirigent bogate muzičke karijere Predrag Gosta, takođe miljenik beogradske publike.

Gostina dirigovanja ostavljaju veoma snažan utisak na publiku, a njegov talenat i energiju najbolje je opisao Kristijan Berzins, jedan od najvažnijih švajcarskih muzičkih kritičara koji Gostine nastupe u operskim izvođenjima ocenjuje sa pet zvezdica i navodi da on "diriguje toliko dobro da ne možete, a da ne poželite da i sami uđete u orkestarsku grupu".

Magija Letnjeg gala koncerta biće upotpunjena nastupima solistkinja Simfonijskog orkestra "Makris": Amalie Miler (gitara), Anje Petković i Lene Lončar (violine).

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca i preko sajta tickets.rs

______________________________________________________________________

PROGRAM:

Hitovi operske muzike:

Gounod: Je veux vivre , Julijina arija iz opere "Roméo et Juliette"

Puccini : Quando m'en vo' soletta, Muzetina arija iz opere "La Bohème"

Gounod-Jewel Song ("Ah, je ris de me voir") , Margaritina arija iz opere "Faust"

Guastavino: "La rosa y el sauce"

Hitovi klasike:

Rodrigo: "Concierto de Aranjuez"

Čajkovski: "Labudovo jezero"

Massenet: Meditacija iz opere "Thais"

Elgar: "Nimrod" iz "Enigma Variacija"

Hitovi Holivuda:

Conti: "Sever i jug"

Bernstein: "Deset zapovesti"

Zimmer: "Da Vinci Code" i "Gladiator"

Silvestri: "Povratak u budućnost"

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...