•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Najiščekivanija regionalna TV ostvarenja u programu PRETPREMIJERE SERIJE

vaku od serija odlikuje zanimljiva priča, sjajna glumačka postavka i visok produkcijski nivo.

U sklopu ovogodišnjeg programa PRETPREMIJERE SERIJE 26. Sarajevo Film Festivala, publici će biti predstavljene tri serije koje gledatelji širom regije željno iščekuju, a koje će se tek u sezoni jesen/zima naći na programima regionalnih TV kuća.
U programu PRETPREMIJERE SERIJE publika će imati priliku ekskluzivno na filmskom platnu pogledati prve dvije epizode prvih sezona, te susresti se s ekipama serija: KOSTI, MAMA I TATA SE IGRAJU RATA i MOČVARA. Dramske serije u ovom programu međusobno se natječu za Nagradu publike, čiji je sponzor BH Telecom.
Rađena prema tekstu Nikole Pejakovića, scenariste serije VRATIĆE SE RODE, i u režiji Saše Hajdukovića, dolazi nam lokalna produkcija, serija KOSTI. Dio trilogije, serija prati dvojicu otuđenika koji, pogođeni ratnim traumama, ne mogu da se uklope u razoreno i korumpirano društvo. Festivalska publika će imati priliku pogledati i epizode serije MAMA I TATA SE IGRAJU RATA, u produkciji RTS-a i Filmkombajna. Režiju potpisuju Gordan Kičić i Vladimir Tagić, jedan od autora popularne serije JUTRO ĆE PROMENITI SVE. U programu se također nalazi i serija MOČVARA redatelja Olega Novkovića, sa sjajnom regionalnom glumačkom postavkom, s Goranom Bogdanom, Stefanom Trifunovićem i Borisom Isakovićem u glavnim ulogama.
Program PRETPREMIJERE SERIJE isključivo je posvećen regionalnim dramskim serijama. Profilisanje je rezultat rasta i razvoja ovog festivalskog programa kroz izrazito uspješnu suradnju CineLink Drame, festivalske platforme za razvoj TV serija, i programa PRETPREMIJERE SERIJE – u kojem se prikazuje finalni proizvod. Sarajevo Film Festival ulaže u ovaj segment, ali i slijedi sve prisutniji trend produkcije i gledanosti regionalnih televizijskih dramskih serija.
U prethodnim izdanjima ovog programa publika je prva imala priliku vidjeti neke od najpopularnijih regionalnih serija, među kojima i ostvarenje jednog od najpoznatijih britanskih scenarista Tonyja Jordana, seriju BESA, nastalu u koprodukciji Srbije i Velike Britanije, prvu i drugu sezonu srpske serije SENKE NAD BALKANOM, reditelja Dragana Bjelogrlića, seriju FAMILIJA MARKOVSKI iz Sjeverne Makedonije, srpsku seriju GRUPA, slovenački napeti detektivski serijal JEZERO, srpsku seriju JUTRO ĆE PROMENITI SVE, Gorana Stankovića i Vladimira Tagića, i prve dvije sezone hrvatske serije NOVINE, redatelja Dalibora Matanića.
Kosti S1E1-2
Bosnia and Herzegovina, 2020, Colour, 89 min, Serbian
Režija: Saša Hajduković
Scenarij: Nikola Pejaković
Produkcija: RTS, Bosonoga
Uloge: Jovo Maksić, Ljubiša Savanović, Dragan Mićanović, Nikola Pejaković, Boris Isaković, Milica Janevski, Aleksandar Đurica, Lea Sekulić, Nikolina Friganović, Aleksandar Stojković
Banja Luka, 2019. Dok Kosta Govoruša, izbjeglica iz Krajine, pokušava sa sestrom Kristinom nekako preživjeti baveći se krečenjem, Kosta Gajić mirno gradi političku karijeru u lijepom društvu svoje žene Zorice, inače direktorice marketinške agencije. Jedan razgovor za posao na koji dolazi Kristina, jedna marketinška ponuda Zorice Gajić i jedan čin nasilja u osiguravajućoj kući Astorija kod poznatog privatnika Mirka Kovača, nepovratno će spojiti sudbinu ta dva junaka.
Močvara S1E1-2
Serbia, 2020, Colour, 97 min.
Režija: Oleg Novković
Scenarij: Milena Marković
Produkcija: Firefly Productions
Uloge: Goran Bogdan, Stefan Trifunović, Jana Bjelica, Boris Isaković, Dejan Dedić, Nada Šargin, Marta Bjelica, Bojan Žirović, Dubravka Kovjanić, Miona Marković, Svetlana Bojković, Vuk Kostić
Serija prati inspektora Nikolu, bivšeg huligana, koji se mora suočiti sa svojom mračnom prošlošću i svim njenim tajnama kako bi otkrio manijakalnog ubicu. Što mu je bliži u istrazi, to je sigurniji da njega i ubicu nešto suštinski povezuje.
Mama i tata se igraju rata S1E1-2
Serbia, 2019, Colour, 100 min.
Režija: Gordan Kičić, Vladimir Tagić
Scenarij: Gordan Kičić, Katarina Mitrović, Marko Manojlović, Vladimir Simić, Vladimir Tagić
Produkcija: RTS, Filmkombajn
Uloge: Gordan Kičić, Nina Janković Dičić, Lena Lazović, Nebojša Ilić, Milica Mihajlović, Jovana Gavrilović, Branimir Brstina, Katarina Gojković, Svetozar Cvetković, Vojin Ćetković
Ova serija je putovanje – priča o odrastanju, razumijevanju i nerazumijevanju života. Veljko uči šta znači biti glumac, šta znači biti otac i partner, ali njegova najvažnija potraga je potraga za vlastitom srećom.
Podeli:



Preporucujemo