•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Na otvaranju Filmskih susreta pokloniće se PEDESTORO glumaca

Sve je spremno za početak 52. Festivala glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma, kazali su organizatori na nultoj konferenciji za novinareu Oficirskom domu. U takmičarskom delu biće 13 filmova, a posle dodele nagrada, 30. avgusta još dva gostujuća filma. Bogat program, nove stolice na Letnjoj pozornici, mnoštvo glumaca i iz bivših jugoslovenskih republika, to će, ukratko, biti odlika ovogodišnjih Filmskih susreta.

„Na Letnju pozornicu u Tvrđavi, najveći bioskop pod odtvorenim nebom istočno od Pule i zapadno od Carigrada, sjatiće se ovih dana na hiljade posetilaca željnih filmova i bliskih susreta sa omiljenim filmskim zvezdama“, rekao je Srđan Savić, direktor NKC- a i direktor Festivala.

Žiri Festivala ove godine čine Jelica Sretenović, predsednica i Ivan Bekjarev i Minja Filipović, članovi .

Novina u odnosu na prethodne godine je i to da su se novčani iznosi za glumačke nagrade povećali, tako da će dobitnik Gran Prix-a dobiti 350 hiljada, Carice Teodore – 280, Cara Konstantina takođe 280, a povelje za mušku i žesnku ulugu „teže“ po 180 hiljada dinara.

Nagrade za epizodnu mušku, žensku i najboljeg debitanta ove godine iznose po 120 hiljada dinara.

Osim ovih, zvaničnih, odlučeno je da se u kategoriji nezvaničnih festivalskih nagrada od ove godine dodeljuje i nagrada u znak sećanja na prerano preminulog srpskog glumca Milorada Mandića Mande. Ova nagrada iznosi 100 hiljada dinara, a dobiće je glumac koji je najbolje odigrao komičnu ulogu.

Ovogodišnji Festival obilovaće i nizom pratećih manifestacija, od kojih izdvajamo sada već tradicionalni Kinoregion u bioskopu Cineplexx.

Ovaj bioskop je ujedno i alternativa u slučaju kiše i loših vremenskih uslova, kada će se projekcije odvijati u terminima 20.30 i 22.30, kao i sutradan u 13.00 i 15.00 sati.

Svečano otvaranje Filmskih susreta zakazano je za četvrtak, 24. avgusta u 20.30, uz koncert „Impresije“, a pre toga za glumce će, tradcionalno, biti organizovan prijem u Gradskoj kući od 19.30 minuta.

Ovogodišnja dobitnica nagrade za životno delo „Pavle Vuisić“ je Svetlana Ceca Bojković, kojoj će na otvaranju biti uručena ova presižna nagrada.

Govoreći o sredstvima koja su ove godine uložena u Festival, Srđan Savić je istakao da su ona viša u odnosu na prošlu godinu. Skupština grada Niša finansirala je 16 miliona, Ministarstvo kulture Srbije 3.150.000, dok je generalni spozor, Dunav osiguranje, donirao 1.200.000dinara. Zlatni spoznor FS je Leoni uz donaciju od milion dinara.

Prve festivalske večeri, posetioci će moći da vide dva filma „Stado“, Nikole Koja i Ustav republike Hrvatske u režiji Rajka Grlića.

Website:niskevesti.rs
Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...