•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

My Super Ex-Girlfriend (2006)

Pošto Matt (Luke Wilson) spase Jenny (Uma Thurman) od uličnog pljačkaša, pozove je na sastanak, ne znajući da je ona zapravo superheroina G-Girl. Ali kada je otkači, Matt ubrzano počinje da shvata kako izgleda pakao jer saznaje da njegova bivša devojka ima supermoći...

Kučeći pogledi, šaputanja na jastuku, celonoćni seks... Zar ljubav nije divna? Nazovite nas cinicima, ali uz svaku veliku ljubav u paru ide katastrofalan raskid kad vam vaša bolja polovina servira hranu za pse umesto večere. Ali, u našem podugačkom spisku bivših, niko nije nadmašio G-Cirl u interpretaciji Ume Thurman.

Da li je to ptica? Ili je možda avion? Ne, to je besna Superžena gladna osvete... Kao vrhunska mešavina žanrova, My Super Ex- Girlfriend deluje kao vrlo logična ideja kad se osvrnemo unazad. Prepisivanje formule "dečko upozna devojku, dečka ostavi devojka" funkcioniše još otkad se Adam sa Evom u raju igrao skrivalica. Film o muško - ženskim odnosima Ivana Reitmana meša nekoliko segmenata iz čega proizilazi simpatično ostvarenjce: ultrasmešna romantična komedija sa plaštom. My Super Ex-Girlfriend zna da gegovi zahtevaju više nego da samo stavite šorts od spandeksa na glavu. Najveći deo zabave je u razjarenosti. Besna što ju je dečko otkačio, G-Girl se sveti, koristeći svoje supermoći nameravajući da ga, maltene, kastrira. Lansira Mattov auto u orbitu, pogledom skuva njegovog kućnog ljubimca - ribicu u akvarijumu i ubaci vrlo živahnu belu CG ajkulu u njegovu spavaću sobu u sceni od koje vam oči ispadaju i poželite da u bioskopu postoji dugme za premotavanje unazad.

Nesebični junak kojeg igra Wilson sve to bez reči "proguta", a u tome ga podržava i pisac Simpsonovih, Don Payne. "To neće ličiti na film Crying Game, zar ne?", izvija Matt kada mu Jenny kaže da mora nešto da mu prizna, i žalostivo dodaje, "Ja sam iz Denvera, znaš...". U međuvremenu Uma dokazuje da je prva dama bioskopske osvete: zastrašujuće je ubedljiva kao ćaknuta heriona G-Girl. Ali ih je oboje bez napora nadigrao Mattov besramno napaljeni drug Vaughn (Rainn Wilson), koji je potpuno ispunio kvotu legendarnih citata (Ona mi izgleda kao navijačica sa Univerziteta Nastranosti!).

S dobro razrađenim detaljima, nekada sveukupni utisak zakaže: megazlikovac koga tumači Eddie Izzard i osvrti na period srednje škole čine se izlišnima, a Anna Faris (rivalka G-Girl) koprca se da ostavi bilo kakav utisak u Uminoj senci...

Zbrzan kraj ukazuje na to da je kompjuterska grafika probila budžet pre snimanja završne scene, ali na kraju krajeva, superheroji nisu najvažniji deo ovog filma. Iskričava komedijica o tome u kakav pakao može prerasti jedna veza i njen završetak, My Super Ex-Girlfriend drži nam lekcije o seksualnom ratu, a pre svega onu najvažniju lekciju: Ako ikada upoznate svoju superdevojku, nikada, baš nikada, nemojte dozvoliti da bude prva ostavljena. Sve što ćemo tada moći da prokomentarišemo je: Ups!


Žanr:komedija, romansa, sf
Godina:2006
Reziser:Ivan Reitman
Producent:Arnon Milchan, Gavin Polone
Scenario:Don Payne
Uloge:Uma Thurman, Luke Wilson, Anna Faris
Uzrast:PG-13
Award:1 nominacija
Studio:Regency Enterprises, Pariah, New Regency Pictures
Zemlja:United States
Jezik:Engleski
Trajanje:95 minuta
Podeli:



Preporucujemo

YU grupa najavljuje rock spektakl 20. aprila u Nišu
Akcija u Story caffe-u povodom koncerta YU grupe: Uz...