•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Monika Beluči: Srećna sam što sam u Srbiji

Svetska filmska zvezda Monika Beluči rekla je danas u Beogradu da je srećna što je u Srbiji i da joj je čast što film Emira Kusturice "Na mlečnom putu" otvara ovogodišnji "Fest".

"Veoma sam srećna što sam u vašoj zemlji. Ovde sam provela mnogo vremena, jer snimali smo tri godine i upoznala sam sjajne ljude. `Na mlečnom putu` je veliki film i čast mi je što će večeras otvoriti festival", rekla je Belučijeva na konferenicji za novinare u Skupštini grada Beograda.

Ona je na predstavljanju filmske ekipe istakla da je za nju lično uloga u Kusturičinom filmu pravi dar i dodala da je film pokazao koliko Kusturica poštuje žene jer je napisao dve sjajne uloge, za nju i Slobodu Mićalović.

"Snimanje je dugo trajalo, fizički je ponekad bilo jako zahtevno. Ali za svakog umetnika je najvažnije da se ne dosađuje, a sa Emirom se čovek ne dosađuje. Nije za džabe što Emira zovemo profesorom, on nije samo režiser nego kompletan umetnik u pravom smislu", rekla je Belučijeva.

Proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica podsetio je da je Fest nastao u vreme kada se govorilo "Dobar čovek, pravi komunista", i kada su Srbija i Jugoslavija bile granica gvozdene zavese, a u Beograd dolazile najveće zvezde filma.

"Ta se zemlja promenila u neku drugu zemlju, ali je Fest nastavio da živi. Fest je jedna od institucija koja je i tih 90-tih kada su nam dolazili Džim Džarmuš, Džoni Dep, Harvi Kajtel uspeo da premosti tu nevolju. I, evo ga opet, čini mi se danas u punom sjaju", rekao je Kusturica.

On je ocenio da festivali ne mogu bez velikih zvezda, i da mu je drago što se dolazi u "novu, staru fazu" u kojoj bi Fest mogao da privuče još više zanemarenih filmova kojih nema u bioskopima i da mu se pomogne da u budućnosti bude što više znamenitih filmskih radnika.

Kusturica je pohvalnim rečima govorio o glumačkoj posvećenosti Belučijeve i opisao njihovu saradnju na filmu kao "odnos u kome su razmenjivane plemenite čestice".

"Bila bi prava katastrofa neviđenih razmera, da je ovo bio `flop` (promašaj). Ovaj film sam radio kao i prvi. Sa punim uverenjem da znam sve i da ne znam ništa", rekao je Kusturica i istakao da će i ovaj film, kao i drugi, tražiti distancu za pravu valorizaciju.

Glumica Sloboda Mićalović rekla je da je za mlade umetnike veoma važno što Beograd uoči festivala "živi za Fest" i istakla da je presrećna što je deo filma koji će večeras otvoriti festival i "možda novo poglavlje kada je u pitanju film".

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da Fest ima sve veći broj posetilaca, sve boljih filmova i sve veći broj svetskih filmskih zvezda koje dolaze u posetu.

Dolazak Monike Beluči, rekao je on, potvrđuje da je Beograd kulturna prestonica ovog dela Evrope.

Podeli:



Preporucujemo

Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...
Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...