•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mogambo (1953)

“Mogambo” je film iz 1953. godinre reditelja John-a Ford-a, u kome naslovne uloge tumače glumače legende Clark Gable, Ava Gardner, Grace Kelly i Donald Sinden. Film je adaptirao John Lee Mahin od komada koji je napisao Wilson Collison.

Kelly-jeva je osvojila Zlatni Globus za Najbolju sporednu glumicu (1954), a sam film je bio nominovan za dva Oskara i to u kategorijama: Najbolja glavna glumica (Gardenr) i Najbolja sporedna glumica (Kelly).

“Mogambo” je raskošni rimejk “Red Dust” (1932). U tom filmu je takođe u naslovnoj ulozi bio Clark Gable, a naziv “Mogambo” je producent Sam Zimbalist dao po imenu noćnog kluba. Unutrašnjescene su snimane u Londonu, dok su one na otvorenom snimane na više lokacija: Tanganyika, Kenya, Uganda i Francuska Ekvatorijalna Afrika, od oktobra do februara 1953. godine.

Eloise Y. 'Honey Bear' Kelly (Gardner) stiže u udaljeni deo Afrike, tražeći bogatog maharadžu poznanika, koji je otišao upravo pre njenog dolaska. Čekajući sledeći brod kojim bi otputovala, počinje da koketira s lovcem Victor-om Marswell-om (Gable), koga u početku ona ne zanima. Marswell vodi Donalda Nordley-ja (Donald Sinden) i njegovu ženu Lindu (Kelly) na safari kako bi snimili dokumentarac o gorilama, dok ih Kelly prati. Dve žene počinju da se interesuju za Marswell-a i sve je spremno za obračun dve protivnice.

Ovo je odlično ostvarenje koje morate pogledati.

Žanr:drama, avantura, romansa
Godina:1953
Reziser:John Ford
Scenario:John Lee Mahin, Wilson Collison
Uloge:Clark Gable, Grace Kelly, Ava Gardner
Award:nominovan za 2 Oskara
Studio:Loew's
Zemlja:United States
Jezik:engleski
Trajanje:116 minuta
Podeli:



Preporucujemo

Repetoari Cineplexx Niš bioskopa za period od 28. marta do...
Evropska premijera filma „YU Grupa – Trenutak sna“...
Novi filmovi za kraj marta i pocetak aprila u CineStar...
Repetoari Cineplexx bioskopa u Beogradu za period od 28....
Repertoar bioskopa Vilin Grad od 28. marta do 3. aprila
Repertoar bioskopa Cine Grand Delta Planet od 28. marta do...