•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mlađa Veselinović (1915 - 2012)

Mlađa Veselinović (Kragujevac, 21. april 1915 - Beograd, 27. decembar 2012) bio je srpski glumac i prevodilac.

Mlađa je rođen u Kragujevcu 21. aprila 1915. godine. Diplomirao je na Filozofskom i Filološkom fakultetu u Beogradu a studirao je i na Kembridžu.

Veselinović je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od osnivanja 1947. godine debitovao je u prvoj predstavi teatra „Kralj Betajnove“. Sarađivao je sa najvećim rediteljskim imenima i ostvario oko sto uloga na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Bio je oženjen glumicom Brankom Veselinović. Zahvaljujući njima postoji Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“.

Umro je 27. decembra 2012. u Beogradu u 98. godini. Komemoracija je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u subotu 29. decembra 2012.

Filmografija:
1940.-te
1949. Majka Katina

1950.-te
1950. Čudotvorni mač
1950. Crveni cvet
1953. Bila sam jača
1953. Opštinsko dete
1956. Poslednji kolosek
1958. La tempesta
1959. Dundo Maroje

1960.-te
1960. Servisna stanica
1961. Mica i Mikica
1962. Prozvan je i V-3
1963. Romeo i Đulijeta (TV film)
1964. Narodni poslanik
1966. Vreme ljubavi
1967. Dežurna ulica
1968. Na rubu pameti

1970.-te
1970. Srbija na Istoku
1970. The Twelve Chairs
1971. Šešir profesora Koste Vujića
1971. Sladak život na srpski način
1971. Sokratova odbrana i smrt
1971. Čedomir Ilić
1971. Diplomci poštar
1972. Građani sela Luga
1973. Filip na konju
1974. Mister Dolar
1974. Zašto je pucao Alija Alijagić
1974. Legenda o Karasu (TV)
1976. Nevidljivi čovek
1976. Vuci i ovce
1977. Crni dani
1978. Povratak otpisanih (TV serija)
1979. Lanci

1980.-te
1980. Slom
1981. Svetozar Marković (TV serija)
1984. Banjica (TV serija)

1990.-te
1990. Baal
1993. Teatar u Srba
1997. Garderober
1997. Gore dole doktor
1997. Tango je tužna misao koja se pleše
1998. Knez Mihailo

Podeli:



Preporucujemo

Jumanji: The Next Level (2019) - uskoro
Daniel Craig u filmu "No Time To Die" završava svoju ulogu...
Can You Keep a Secret? (2019) - uskoro
Cats (2019) - uskoro
Goran Višnjić dobio ulogu u jednoj od najpopularnijih...
Objavljen prvi trejler filma "Zov divljine"
Slavni glumac odlikovan nacionalnim Ordenom umetnosti
Arctic Justice (2019) - uskoro
Abigail (2019) - uskoro
Počeo novi krug evropskog filmskog izazova
"Čarobna frula" sa scene Metropolitena
Bioskop Vilin Grad - Repertoar od 28. novembra do 4....
Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) - uskoro
KONAČNO U PRODAJI KARTE ZA PREMIJERU FILMA "AJVAR"
Holop (2019) - uskoro
BOŽIĆ NA PICKBOX NOW: Najlepši filmovi će vas podsetiti...
In the Tall Grass (2019) (2019)
The Art of Self-Defense (2019) (2019)
Black Christmas (2019) - uskoro
Kako je scenario za "Ratove zvezda" stigao na "E-Bay"
Fanovi otkrili grešku u drugoj sezoni serije "Senke nad...
Run-off (2016) - uskoro
Karte su u prodaji na blagajni bioskopa Cineplexx Niš i...
Španska komedija godine, PROFESORI DILERI, premijerno...
Reditelj "Jokera" snimiće nastavak samo pod jednim uslovom
Sjajne uloge u poslednjih 10 godina koje nisu nominovane za...
UZBUDLJIVA ANIMIRANA AVANTURA "PLAYMOBIL" U BIOSKOPIMA OD...
U Jugoslovenskoj kinoteci svečano otvoreni Dani...
"ZALEĐENO KRALJEVSTVO 2" OBARA REKORDE GLEDANOSTI I...
It Chapter Two (2019) (2019)