•        Evo prilike da i Vi postanete deo Prologa.
  •        Ukoliko želite da postavite prikaz svog omiljenog, ili neomiljenog, filma, glumca ili reditelja, vest koja vam je jako značajna, ili bilo šta što se tiče sveta kinematografije, možete nam poslati vaša viđenja na adresu info@joombooz.com
  •        Da bi bio objavljen, prikaz ne sme u sebi sadržati nikakve vulgarnosti, da ne bude kraći od 10 rečenica, reči poput "brate", "sestro", "fenomenalno", "super" (osim ako nije deo naslova) i njima slične neće se uzeti u obzir, kao ni atak na manjinske grupe.
facebook twitter rss youtube

Mlađa Veselinović (1915 - 2012)

Mlađa Veselinović (Kragujevac, 21. april 1915 - Beograd, 27. decembar 2012) bio je srpski glumac i prevodilac.

Mlađa je rođen u Kragujevcu 21. aprila 1915. godine. Diplomirao je na Filozofskom i Filološkom fakultetu u Beogradu a studirao je i na Kembridžu.

Veselinović je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od osnivanja 1947. godine debitovao je u prvoj predstavi teatra „Kralj Betajnove“. Sarađivao je sa najvećim rediteljskim imenima i ostvario oko sto uloga na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Bio je oženjen glumicom Brankom Veselinović. Zahvaljujući njima postoji Nagrada „Branka i Mlađa Veselinović“.

Umro je 27. decembra 2012. u Beogradu u 98. godini. Komemoracija je održana u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u subotu 29. decembra 2012.

Filmografija:
1940.-te
1949. Majka Katina

1950.-te
1950. Čudotvorni mač
1950. Crveni cvet
1953. Bila sam jača
1953. Opštinsko dete
1956. Poslednji kolosek
1958. La tempesta
1959. Dundo Maroje

1960.-te
1960. Servisna stanica
1961. Mica i Mikica
1962. Prozvan je i V-3
1963. Romeo i Đulijeta (TV film)
1964. Narodni poslanik
1966. Vreme ljubavi
1967. Dežurna ulica
1968. Na rubu pameti

1970.-te
1970. Srbija na Istoku
1970. The Twelve Chairs
1971. Šešir profesora Koste Vujića
1971. Sladak život na srpski način
1971. Sokratova odbrana i smrt
1971. Čedomir Ilić
1971. Diplomci poštar
1972. Građani sela Luga
1973. Filip na konju
1974. Mister Dolar
1974. Zašto je pucao Alija Alijagić
1974. Legenda o Karasu (TV)
1976. Nevidljivi čovek
1976. Vuci i ovce
1977. Crni dani
1978. Povratak otpisanih (TV serija)
1979. Lanci

1980.-te
1980. Slom
1981. Svetozar Marković (TV serija)
1984. Banjica (TV serija)

1990.-te
1990. Baal
1993. Teatar u Srba
1997. Garderober
1997. Gore dole doktor
1997. Tango je tužna misao koja se pleše
1998. Knez Mihailo

Podeli:



Preporucujemo

"Led 2" preti da prestigne "Slugu"
Premijera crtanog filma TAJNA IZGUBLJENOG KRALJEVSTVA
Jojo Rabbit (2019) (2019)
Dark Waters (2019) - uskoro
Promising Young Woman (2020) - uskoro
Časni sudija (Your Honor): Izraelska krimi serija koju...
Black Widow (2020) - uskoro
Tarantino postao otac u 57. godini
Mulan (2020) - uskoro
Ordinary Love (2019) - uskoro
The Invisible Man (2020) - uskoro
#jesuislà (2019) - uskoro
Počele prijave za CIRCLE Women Doc Accelerator 2020
Trolls World Tour (2020) - uskoro
Otkriveno kome je Kirk Daglas ostavio bogatstvo od 60...
Prolog.rs vas u saradnji sa bioskopima Cineplexx Niš i...
Sonja: The White Swan (2018) - uskoro
Čuveni reditelj Jim Sheridan gost Beogradskog Irskog...
Virus korona prekinuo snimanje "Nemoguće misije" u Italiji
A Quiet Place Part II (2020) - uskoro
PRVI TREJLER DOMAĆEG FILMA "SUMRAK U BEČKOM HAUSTORU"
"Ubice mog oca" se vraćaju u mnogo mračnijoj četvrtoj...
La odisea de los giles (2019) - uskoro
My Spy (2019) - uskoro
PRVI TREJLER DOMAĆEG FILMA "OTAC" KOJI OTVARA OVOGODIŠNJI...
POČELA SINHRONIZACIJA ANIMIRANE AVANTURE "SUPERJUNAK...
Nonostante la nebbia (2019) - uskoro
6 razloga za gledanje novog ruskog post-apokaliptičnog...
Počeo jubilarni 70. Međunarodni film festival u Berlinu
Megan Foks u filmu srpskog reditelja Lazara Bodrože